29 november 2010

17: your favourite moment

jag är inte riktigt säker på att jag såhär på rak arm kan bestämma mig för ett favoritögonblick i mitt liv, det finns ju så många. det blir destovärre av att jag är en sån människa som väldigt gärna laddar på sig massor med saker som jag "tycker jättemycket om".
det finns i alla fall en händelse, som inte inträffade speciellt länge sen, som fortfarande värmer mitt hjärta, och det är när jag och kalle var till turkiet i juni. för det första var det min första utlandsresa sen nionde klass, dvs. på 4 år. för det andra fick jag uppleva den med min andra hälft, och dessutom bara med honom, vilket nog gav hela upplevelsen en helt annan karaktär än om vi hade åkt som kompisgäng, som det först var tänkt.
resan var helt underbar, vi hade bra väder varje dag, även om det fanns dagar då man hellre legat i en frysbox än på stranden, när termometern visade över 40-strecket. men vi hade det skönt i alla fall, vi fick lite av varje, det blev inte för mycket stekande, gullande, drickande eller shoppande.
vi har nu börjat fundera på att åka igen nästa år, endera på sportlovet eller sen på sommaren/hösten, och det ser jag väldigt mycket fram emot. men "problemet" ligger i att denna gång vill några av kalles kompisar, som jag också kommer väldigt bra överens med, också följa med, i mån om möjlighet. det värsta är, att i sådana fall skulle jag vara strandsatt -bokstavligen- tillsammans med 3 killar, i en vecka. det betyder mera öl och mindre stek, alternativt att jag får underhålla mig själv.
så sammanfattningsvis, så tror jag inte att det är något som kan slå dendär första resan jag och kalle gjorde. både för att allt var så "perfekt", vi kunde hålla humöret på topp och det kändes faktiskt riktigt romantiskt (!!!), och för att det var själva längtan dit som gjorde det mesta.
det var helt enkelt en tio-poängsresa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar