20 november 2010

15: your dreams

vanligtvis brukar mina drömmar vara otaliga, exempelvis att få resa runtom i världen och se massor med intressanta saker, eller att en vacker dag bli riktigt duktig på något, som jag kan få den uppskattning jag förtjänar för. jag drömmer också om att få ett trivsamt jobb som barnträdgårdslärare, skaffa ett stort fint stockhus, gifta mig och ha barn. jag hoppas också att det är kalle jag kommer att leva resten av mitt liv med, eftersom ingen nånsin fått mig att känna som han.

men för tillfället är jag bitter och inåtvänd, och mest av allt drömmer jag att det ska börja kännas bättre, att det ska sluta kännas som om jag går i bitar vid varje andetag. jag hatar att inte veta hur saker och ting ligger till, jag är ett kontrollfreak, jag måste ha allt på klart.
jag vet att jag är en fruktansvärt dålig människa som skjuter ut taggarna och bygger upp mina murar så fort det är något som inte går som jag hade tänkt mig, så fort jag känner mig sårad. jag vet att jag överdriver och att jag blir arg över småsaker som egentligen inte borde ha så stor betydelse.
dehär senaste dagarna har jag analyserat mig själv och mitt barnsliga beteende en hel del. jag har också fått chansen att diskutera möjligheterna ur olika synvinklar. och nu känns det faktiskt som om jag är redo att sluta upp med allt detta trams, som om jag är beredd att ta detdär steget ut i verkliga livet.
så min dröm för tillfället är, att jag klarar av att skilja hjärnans och hjärtats vilja åt, så att jag efter en inte alltför lång tid kan sätta mig ner och bara känna mig lycklig. oavsett om jag fått som jag vill, eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar