17 november 2010

13: your week

även om veckan, enligt mig i alla fall, inte riktigt har kommit igång ännu, fastän den också lider mot sitt slut, så kan jag väl ta och berätta en skvätt.

måndag var vi lediga, eller nja, egentligen hade vi ju självstudiedag, som det så fint heter. jag struntade i sovmorgonen och steg upp redan efter klockan 10, för att fixa mat åt kalle, som kom hem strax efter 11. sen var jag duktig och läste och antecknade ur lite kurslitteratur. eftersom det var ganska ansträngande bestämde jag mig sen för att shoppa loss; jag beställde julgardiner och grejer åt mig från jotex. det bästa var att jag fick -30% på beställningen, och sen meddelade min kära moster att hon kunde tänka sig att ta räkningen när den kommer. wihuu! shoppingen var inte slut då ännu, utan sen begav jag mig till kappahl för att handla nit-uggboots. resten av kvällen spenderade jag sen hos kusinerna i kyrkostrand: jag skjutsade A till- och från gitarrlektionen, vi gjorde mat, tittade på tv och läste bellman-vitser. sen tittade kalle och jag på skräckfilm, drag me to hell, som faktiskt skrämde mig! mycket ovanligt, alltså.

tisdag, alltså igår, började skoldagen ½9 och slutade 12. vi hade bara trevliga lektioner och man behövde inte anstränga sig särskilt mycket. sånt gillar jag!
när jag kom hem var jag totalnörd och spelade the sims i 2 timmar. sen var det dags att fixa mat, och så kom kalle hem. jag spelade vidare sen när han begav sig hem-hem till oravais, och tog bara paus för att dansa zumba, duscha, göra äppelgott åt mig, samt titta två avsnitt ensam mamma söker. sorgligt men sant.

idag, onsdag, började vi ½11 och slutade ½3. jag har känt mig lite ensam och undansatt en längre tid, och idag förstod jag att det kanske är dags att göra något åt saken. så från och med imorgon blir det nya, sociala tag!
när jag kom hem kastade jag i mig ett äpple, packade väskan, och åkte hem-hem till nykarleby. jag var ute på en tur i den iskalla blåsten med käraste elli. förutom att hon var seg som en.. ja jag vet inte vad, och att jag nästan förfrös mina kinder, var det nog helt trevligt.
efter att jag hade trakasserat min syster några minuter och ätit en smörgås (vilket tydligen var förbjudet enligt de nya heikkilä-reglerna) hoppade jag i bilen igen.
när jag kom hem hit till jeppis gjorde jag skolarbeten i 1½h (!!!), dansade 40 minuter zumba, duschade, åt kvällsmat, och satte mig sen här. och nu ska jag spela the sims i väntan på kalle, moahahaa!

imorgon, torsdag: har jag skola mellan ½9 och 12. sen ska jag genast i jobbet, och på kvällen blir det att välja mellan 1. städa lägenheten och sen se serier hela kvällen 2. åka på musicquiz till netti och dricka nån cider 3. gå och se den nyaste harry potter på bio
fredag: jobbet ½12-½7. sen vet jag inte hur kvällen spenderas, ensam eller med något trevligt sällskap. blir det riktigt kris kanske jag hamnar att våldsgästa kyrkostrandarna för att se idol igen...
lördag: jobb 9-½5. sen kommer hoppeligen kalle hem till jeppis och vi hittar på något skoj på kvällen.
söndag: ååh vad jag ska sova! efter maten blir det att sticka hem-hem till nykaabi på en ridtur. med förutsättning att vi inte ser harry potter imorgon, på torsdag, så gör vi det kanske på söndagkväll.

och ja, sen har jag också bestämt mig att efter att dessa 30 dagar/rubriker är över, så tänker jag göra om min blogg lite. jag tänker börja vara rolig igen, som jag var förr. och jag tänker börja berätta om saker som händer i mitt liv, och inte i mitt huvud.
eftersom jag inte har någon slags aning om det ens är någon som är intresserad av mitt förslag, kan ni ju låta mig veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar