16 juli 2010

oh crap it's friday

det är fredagkväll och jag sitter hemma och lyssnar på lars winnerbäck? förklaringen ligger i att min syster idag har blivit konfirmerad, jag blev anvisad att hålla mig borta från årvas för att det var dags för guysnight, och till råga på det ska jag upp i jobb klockan 7 i morgon.
idag var alltså dagen då min syster blev konfirmerad, och jag, där jag satt i mina tankar i kyrkbänken, tänkte mig tillbaka 4 år i tiden. jag kan fortfarande inte förstå att det var så länge sen, det känns ju som igår! jag minns hur vi stegade upp till altaret, nervösa över hur vi skulle sköta oss. jag minns hur vi stegade ur kyrkan, glada att allt var över, att vi hade livet framför oss. jag minns festen, med alla människor och den lilla tid jag hade att socialisera med dem allihop.
nog är det konstigt, att åren bara går och går, utan att man lägger märke till det destomer. för inte alltför längesen var jag 11 vårar gammal, sprang runt barfota på sommaren, gjorde kokosbollar när det regnade, njöt av att vara ledig, simmade varje lediga sekund... snart är jag universitetsstuderande, sommarlov är inget man gläds över längre, och man förväntas snart växa upp på allvar.
idag undrade min kusin när kalle och jag ska skaffa ett kusin/småkusinbarn åt henne. inte för att jag tog det hemskt mycket på allvar, men visst, det satte igång tankar i mig. inom några år förväntas jag skaffa hus och bilda familj, och ja, det är något jag till viss del ser framemot. men just nu vill jag bara vara, jag vill leva mitt liv till fullo, så att jag sen kan sätta mig ner och se tillbaka på dessa år med glädje i hjärtat, vara nöjd och glad, och inte ångra allt det som åren stal av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar