14 juli 2010

in this moment

idag kom jag på mig själv med att sakna dendär "riktiga" sommaren. den, då man får sova hur länge som helst på morgnarna, när man kommer och går som man vill, får ligga och sola så länge det bara är möjligt. kvällarna när man stannar uppe tills solen börjar gå upp, utan att egentligen ha någonting vettigt alls att göra. visst är det bra att jobba, och ja, jag är glad att jag har fått ett jobb som inte är huvudlöst tråkigt och som ändå ger relativt bra med pengar. men ni vet inte hur mycket jag saknar dendär friheten, dendär underbara känslan av att ligga på stranden men en skara goda vänner en het sommardag, och bara njuta av livet. känslan av att inte behöva ha något att göra, inget ansvar, inga tider att passa, inget viktigt att fundera på.
för tillfället har jag fastnat i stressens ekorrhjul. mitt liv spinner runt i topphastighet, och jag har inte ens märkt något. halva sommaren har redan gått, och jag har inte hunnit koppla av en endaste smula. att jag bara har en månad kvar i jobbet hjälper inte mycket, även om jag är medveten om att det (hoppeligen) finns sommarvärme kvar ännu i augusti. för när ledigheten börjar är det massa andra saker som ska skötas om: det ska handlas möbler, det ska målas, tapetseras, skruvas och flyttas...
av någon underlig anledning tror jag att den som uppfann ordet sommarlov faktiskt syftade på den sista stavelsen. men jag har tydligen inte riktigt uppfattat det.
så tyvärr tror jag att hamstern är påväg att dö, medans hjulet snurrar vidare. får väl hoppas att jag har fel.

2 kommentarer:

  1. Ibland saknar ja å sånde somrar... Fast ja hadd nästan ejn sån förra somarin. :)

    SvaraRadera
  2. he e jyst tär skon klämber.. förra somarn had ja nestan löjlit myki fritid fast ja arbeita, å tå had ja hande riktiga feelisen. men kanski e kombär enno :)

    SvaraRadera