30 maj 2010

I did it

nu är allt över. allt stressande och ställas inför examensfesten, all nervositet inför dimissionen, allt är borta. nu kommer jag aldrig någonsin få sitta i yrkes' café och spana in alla, aldrig använda de välkända utrymmena i bageriet, springa ut till rökrutan på rasterna... allt försvinner nu, alla goda vänner som samlats under årens lopp, mina två härliga klasser, de trevliga lärarna. det är både skönt och sorgligt. skönt, för att man inte längre behöver handskas med vissa människor och situationer, sorgligt, för att det finns så många goda minnen och härliga personligheter som stoppas undan. visst, det ska bli roligt att börja om, starta från noll, skaffa ett eget liv, pröva på något nytt, hamna i en ny skola och miljö, träffa nya vänner. men saknaden efter yrkesskolan optima och allt vad det nu innebär, kommer att lämna ett stort hål i mitt hjärta.
I love you guys, I always will.

för övrigt har jag väl inte mycket annat att berätta, än att trots all stress, sura miner och oro över att inget skulle funka eller gå som vi hade tänkt oss, nu äntligen har lagts bakom med en lättnadens suck.
på fredag morgon började jag med att åka iväg till jeppo för att bli sminkad. därifrån fortsatte jag sen min resa till oravais, där svärmor fixade frisyren. avslutningen spenderades sen i jeppis mellan klockan 11 och 2. det gick bra, jag klåpade inte mig destomer, och inte ens tårarna letade sig fram. det, må jag säga, var nästan lite skamset för min del. annars är jag ju så himla bölig!
på kvällen efter att alla 14 smörgåstårtor hade blivit fixade åkte kalle och jag iväg till käraste oravais. vi spenderade kvällen hos ronny med några andra firare. det blev dock en lugn afton med massa diskussioner, grillning, och förstår lite alkohol. men bara lite, faktiskt.

på lördagsmorgon steg vi upp tidigt och åkte iväg hem till mitt igen. kalle fick sova på soffan medan jag med mosters och fasters hjälp dekorerade smörgåstårtorna. sen blev det att fixa sig själv, ta det lugnt några minuter, och ställa det sista.
första gästerna ramlade in kl 1 som väntat, och den jämna strömmen och stora klungan med folk höll i sig ända till kl 5. när vi tittade i gästboken var det 120 personer som på något underligt vis hade lyckats trycka sig in i vårt hus. både smörgåstårta och moussetårta hade nog blivit över, så att vi eller den närmsta släkten svälter bort några dagar framöver behöver vi nog inte oroa oss över!
efter inspektion av presenterna blev det en välbehövlig tupplur för min och kalles del. otroligt hur trött och sliten man kan bli av att stå och le, ta i hand och kramas några timmar! kalle och jag shoppade loss på torghallen, ringe tusen samtal angående kvällen, och satt sen och chillade vid köksbordet tillsammans med mamma, pappa, alkoholhaltiga drycker och en påse chips med dipp.
kvällen fortsatte sen till staden J tillsammans med robin, mange och pott. vi inkvarterade oss på netti, och satt där hela kvällen och diskuterade, drack, skrattade och hade det bra. lite musik utomhus blev det också, även om jag nästan frös ihjäl på kuppen. eftersom inte kalle och jag är speciellt dansanta vad gäller partymusik, så förde robin hem oss nån gång runt ½3, efter att vi hade fått i oss lite korvgörans-mat. även om jag inte hade druckit så farligt mycket, måste jag nog erkänna att min värld snurrade ganska brutalt när jag lade mig i min sköna säng.

idag har det inte hänt mycket annat än att vi har latat oss, jag har plockat undan några av mina presenter, startat upp min alldeles egna laptop, osv. kalle har också varit till jeppis och övat med bandet, medan jag trampade iväg till stallet och for ut på en skön kvällstur med elli. sen badade vi bastu och så stack kalle hem till oravais.
och även om sommarlovet nu officiellt har börjat, så har jag tyvärr inte möjlighet att sitta uppe halva natten, även om det kanske skulle behövas. jag har ju så himla många saker som skulle vara bra att få insatta på denna dator. sen fixar ju heller inte presenterna sig från skrivbordet i skåp och lådor utan hjälp... men det får minsann bli en annan historia, eftersom jag nu tänker släcka av och söka mig till sängs. imorgon börjar nämligen jobbet kl ½8. suck. men bara lite.

2 kommentarer:

  1. "Sommarlovet officiellt har börjat"??? Vad då, officiellt har du inget SOMMARLOV mera!!! :)))

    SvaraRadera
  2. sant.. men no ere jo liti sommarlov såläng man bara har ett SOMMARjobb, elär ho? ;)

    SvaraRadera