21 mars 2010

when the going gets rough

för att hålla en mycket lång historia kort får jag väl börja med att säga vad jag har lärt mig denna helg. jag har lärt mig, att har man tryckt i sig allt från frukosttårtor till gourmetmiddagar till kvälls-ostbitar känns det inte som någon speciellt avlönande sak att dansa 40 minuter zumba. att bada bastu däremot, det får en alltid att varva ner.
jag har också lärt mig, att söndagsnöjen kan vara något så litet som att spendera en solig dag tillsammans med två killar med liknande dubbelnamn. både jeppo-rundavägar-och-tallskogar samt kalles ny-gardinade kök fick en guldkant efter dagens diskussioner.
att tråkiga lördagskvällar a.k.a. stuck in nykaabi kan räddas med att gå över till grannens garage var också något helt nytt för mig. vi fick lära oss om bilar och musik och 80-tals slagsmål, och dessutom hamnade kalle 4 öl på minus på kalendern. det finns bra och dåliga sidor med allt man lär sig!
att spela crash bandicoot efter över 5 års paus är inte heller så svårt som man kunde tro. i alla fall inte om man spelar 5 timmar i sträck.
dessutom har kalle och jag fått lära oss att även om man blir belönad med pengar så lockar inte korvgörans kebab speciellt mycket efter förlovningskalas som innehåller massa goda tårtor och pajer. det är lika bra att låta bli.
att skippa att sjunga "ja må ho leva" åt mamma på födelsedagen är också helt okej, sålänge man har katis ädla röst i bakgrunden, kalle som låter bli, och en bunke basilikasorter.
jag har också lärt mig, att även om vi stiger upp klockan 8 på lördag morgon och jag inte har ätit på 24h går det väldigt bra att klara sig hela dagen utan att strida.
sen att våldsgästa folk, det är alltid roligt. speciellt om det handlar om jim eller ronny. jim kan inte slita sig från datorn men vill ändå inte spela wc3, eftersom det varken kommer något bra på tv eller händer något actionspäckat nånstans. ronny slocknar med glasögonen på efter en halv öllåda för lite och kommenderar andra att släcka lampan och låsa dörren efteråt. tack för oss!

det viktigaste jag lärt mig denna helg är nog ändå att ett förhållande inte är någonting utan diskussioner och tillit. kan man inte prata igenom det man tvivlar på och oroar sig för har mang ingenting. och denhär gången var det lite för nära att sluta dåligt. så från och med nu är jag medveten om att jag borde ta för mig mer, men också att jag borde uppskattas lite oftare. för det är ju så, att man kan inte läsa varandras tankar, hur mycket man än vill.
det handlar om att ta och ge; att våga ge bort sig själv åt en annan människa lika mycket som man ska våga be om att få något i respons. vare sig det är en elak kommentar mindre eller ett peppande meddelande mer, så väger det otroligt mycket i slutändan.
för man kan inte älska någon annan om man inte älskar sig själv, men ännu mindre kan man älska sig själv om man låtit bli att älska någon annan, som verkligen förtjänar det. relationer handlar till stor del om att lära sig förlåta och förbise, förstå och stöda. alla gör vi misstag, men det är inget som säger att man måste kasta in handduken bara för det. speciellt inte när det finns så mycket mer att ge. för det stämmer att "the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return".

tesla - hang tough

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar