28 mars 2010

starts with goodbye

- carrie underwood

så var det då återigen dags att summera helgens händelser i en inte alltför lång historia.
fredagskvällen började för min del i jepooo. linn och jag hade bestämt oss för att ha en girlsnight innehållande chips & dipp samt sista delen i millennium-trilogin, and so it was! och även om filmen hade namnet luftslottet som sprängdes var vårt förslag att den egentligen borde ha hetat "alla gamla gubbar som sprängdes". tyvärr råkade vi ut för något väldigt oturligt när det var som mest spännande... sista timmen av filmen hade försvunnit på något mystiskt sätt!? och inte lyckades vi ladda ner den pånytt heller. så efter några telefonsamtal hit och dit härdade vi vårt chipsätande genom att sätta igång en annan film, nämligen daddy day camp. vi tänkte skratta ihjäl oss. oskämtat.
när klockan närmade sig ½11 och vår girlsnight var över drog jag vidare till oravais med nya krafter i stereon. kalle och jag bestämde oss för att ha en mysig hemmakväll istället för att sticka iväg till vöro på partaj. så vi kollade hysteria - the def leppard story. en av favoriterna, och jag var lika såld som första gången.

lördagen började lugnt, vi käkade "frukost", tittade på tv, lyssnade på tv samt lekte biltvättningsfirma. sen fick vi besök i form av simon, komsi, rico, ropa och mange. det blev kaffedrickeri samt våldsgästning i verkstaden. alla andra stack hem förutom mange, som bestämde sig för att spendera sin lördagskväll tillsammans med oss.
det blev en pratstund vid TB sålänge C-M käkade mat, men underhållningen stod andra för! sen tillbaka till brännbergskärr. vi käkade crepes, diskuterade, samt tittade filmen rock star. den vart fortsättningsvis lika bra, men jag föredrar nog ändå def leppard.
resten av kvällen satt vi sen bara och lyssnade på bra musik, snackade gamla minnen och underhöll varandra på olika vis. jag började surna till lite eftersom kvällens plan A inte verkade bli av. det var tänkt att jag och adde, gärna med övrigt sällskap också, skulle sticka iväg på ett krogbesök. men desto mer klockan blev desto mindre trodde jag att det var någon vits med att jag gjorde mig i ordning och drack playa-lonkero.
vi utmanade i alla fall ödet och stack till ABC i hopp om mer action. det slutade med att mange och kalle stack iväg till strandbyn för att spela playstation, medan jag hoppade i bilen till jeppis tillsammans med nortti, putt, boström och adde. it was on! therese fick vi också intryckt i bilen när vi kom till nykarleby. jag lovar, det var inte den bekvämaste resan jag varit med om!
väl i jakobstad så stack vi oss in till netti. tanken var att vi skulle börja kvällen där för att sedan fortsätta till melody med alla andra firande. så blev det ändå inte, utan vi satt hela kvällen och diskuterade, skrattade, drack och hade det bra vid netti istället.
kvällen slutade fyra drinkar, en öl (!!!), en "balsamflaska" och ett valomerkki senare. och jag var inte full, utan trött men på bra humör. vi drog ett varv via korvgörans innan vi stack hem, och therese och jag försökte reda ut hur i helsike man på en kan orka en hel kebab med ris, om man inte orkar en halv på två? kvällens dilemma avslutades innan vi ens börjat lösa det, och vi tog kvällen runt ½3-tiden.
jag sov nästan hela bilresan hem, med två undantag då jag vaknade och var bekymrad över att jag hade somnat, babblade som jag hade betalt, och 1 sekund senare somnade igen. back in orvas hämtade vi hem en nykter kalle från prästgården -hur nu det gick ihop- och åkte sen hem och sova.

idag har vi haft en mysig dag med händelser såsom NNSB-kickoff i kimo innehållandes pyttipanna, klädesprovning, bänkningsförsök samt funderingar om en äkta rallykarriär för min del. vi har också tittat en otroligt bra film, august rush, som jag nästan vågar påstå att var bland de 5 bästa filmerna jag har sett i mitt liv. sen har bejbe och jag varit överdrivet kärleksfulla, vilket också kan vara bra emellanåt.
jag skippade både ridningen och zumba idag, och stannade istället i oravais till ½10 för att sedan åka hem och bada bastu och bänka mig här. nu har jag dock fått nog av detta datanörderi, och ska tvätta mina tänder och krypa ner under täcket med min new moon-bok.

helgen har varit otroligt bra, och jag är nu ännumer säker på att jag aldrig någonsin i mitt liv kommer att känna så starkt för någon människa som jag gör för kalle. han är allt jag behöver och allt jag vill ha, och jag hoppas innerligt att det aldrig ändras åt något håll.
när jag körde hemåt idag spelades ovanstående låt, vilket fick mig att tänka ett år bakåt. det var det bästa beslutet jag gjort i mitt liv, det jag gjorde då. även om det smärtade mig och var det jobbigaste jag någonsin har behövt göra, fick det mig att hitta mig själv och växa så mycket som mänska, att det vissa gånger är svårt för till och med mig själv att tro att jag är samma människa idag som jag var då. mitt beslut kanske inte baserade sig på de bästa grunderna, med det var det definitivt värt. hade jag inte gjort som jag gjorde då, hade jag inte stått här där jag står idag. så jag är mig själv evigt tacksam för att jag tog mig i kragen och släppte taget. "it's sad but sometimes moving on with the rest of your life starts with goodbye". för jag är lycklig nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar