4 mars 2010

sportlovet

om jag levde på mitt bloggskrivande hade jag varit pank vid dethär laget. men ni måste ha förståelse, kära läsare, för ibland är det bättre att lyssna på mamma och prioritera skolarbete än att ligga under kalles täcke och snacka skit dagarna i ända. vilket alltså resulterar i no-blog-writing.

mitt sportlov har gått ut på att ta det lugnt, alltså avskaffade jag behovet att dansa zumba 5 dagar i veckan, och har därför bestämt mig för att om jag uppnår ens 2 dagar är jag nöjd. att äta chips och godis hjälper knappast, men det är ett senare dilemma. min examensklänning har ju inte börjat sys ännu, alltså är det inget problem att ändra måtten.
alla mina skolarbeten har jag (läs: nästan) också fått gjorda; modde-essän är färdigskriven och i toppskick, engelskauppsatsen blev en analys av mig själv och kommer därför slå harriet med häpnad. det enda som fattas är att räkna lite matte, vilket jag iofs har gjort med O idag. men det räknas inte eftersom han inte sitter brevid mig när jag skriver prov på torsdag. attans också.

för att summera händelserna så jag inte behöver sitta här och rista ner detaljer hela natten kan jag väl kort och gott säga att snart får ni börja skicka min post till oravais. ni ska inte tro att jag har flyttat in hos kalle på heltid. nejnej, bara på 80%-tid.
på tisdagen var vi i alla fall på en heldagsresa till vuokatti. vi startade klockan 7 på morgonen och kom tillbak till oravais runt 12-tiden. eftersom jag inte ränt slalom på två vintrar, var det både jobbigt och uppfriskande att stå på bladesen igen. tack gud för att jag avslutade min snowboardkarriär i tid! jag menar, det hade inte varit lika roligt att åka nerför farliga stup och krocka med träd med bräda, alltså. dessutom åt vi vid hesburger vilket åkallade gamla goda minnen från när linn och jag hävde i oss ett halvt kilo franska påväg från åbo. fredrik delade till och med ut likadana kuponger!
minttukaakao uppe vid ripa's blev en riktig succé som värmde i både kropp och själ, och efter det gjorde det ingenting fast benen värkte och tröttheten kom emot. vi fortsatte på varsin "kylmä yksi" ner till baren när vi hade åkt färdigt för dagen. blöta och trötta men dock laddade spenderades hemresan med musik i öronen och kultalonkero/öl i handen. det var till en viss grad väldigt trevligt.
ifall ni trodde att dagen slutade så hade ni helt fel. nejnej, vi fortsatte till norrgårds och badade lite balja också. det var trevligt med tajta shorts. i alla fall ända tills jag inte hade någon lust att dricka eftersom jag var trött och frusen och inte gillade idén att inte veta hur vi skulle komma oss hem. det kan jag meddela, att det var ingen lycklig mimmi som traskade hem 2km i snöyra, genomfrusen. hurraa för kalles smarta idéer, var det sista jag tänkte innan jag somnade klockan 4.

annars har det inte hänt så mycket mer än att vi har tittat film, lekt underhållande lekar samt käkat bröd så det står ut genom öronen. angående det, så tror jag på allvar att jag borde sluta upp med just den dåliga vanan. men ähh! sen har jag undvikit både att rida och arbeta, lite för motivationsbrist, lite för vädret, men mest för att jag -som sagt- helst spenderar mina dagar under kalles täcke. då har jag i alla fall koll på om ölkalendern kryssas i på rätt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar