14 mars 2010

helgens lärdomar

denna helg har varit mycket lärdomsfull och händelserik när det kommer till vettiga sensmoraler.
exempelvis har jag fått erfara att det inte alltid är så bra att inte ha planer inför fredagskvällar, det slutar med att titta tv tillsammans med mamma och göra matteläxor frivilligt. däremot lärde jag mig att det alltid lönar sig att sticka ut på cruising med andreas, hur sent på dygnet det än är. vi har alltid massor att diskutera!
jag har också lärt mig att det går hur bra som helst att svepa ihop en dubbel smörgåstårta på mindre än en timme. dessutom är det helt okej att lämna in tårtan 2 minuter före gästerna anländer, även om andra kanske upplever det som lite väl stressande. 6 års-kalas är också trevligt, trots att de salta bakverken lös med sin frånvaro och jag därför tryckte i mig lite väl mycket tårta. gott var det i alla fall. det är inte heller bra att dansa zumba's abs-program med mätt mage, det slutar med ett fruktansvärt illamående.
sen är det heller ingen omöjlighet att göra sig i ordning, packa ihop sakerna, köra till oravais, springa omkring i heikius' house med klirrande flaskor och mascaraburkar -utan att någon tar skada- och dessutom hålla sig till tidsplanen. tossa och jag fick också lära oss att det går att summera 2 veckors händelser på 2 km, och att smuggla in alkoholhaltiga drycker utan att någon tittar extra konstigt. jag fick också erfara revyn en andra och sista gång, och insåg hur roligt det sist och slutligen var, nu när jag fattar nästan alla skämt.
sen lärde jag mig den hårda vägen att kalle + vodka och jag + passoa inte är någon ypperlig kombination, det leder till alltför många hårda ord som sårar, alltför många hysteriska timmar, samt tröjor med mascarafläckar av alla tårar.
en annan sak jag fick på klart var att det aldrig löns att ha nya leggins när man är ute och kalasar, de kommer aldrig tillbaka hela. att blanda passoa med apelsinjuice och ännu därtill dricka alltför söta lonkerosorter tenderar i att sluta med både spyor och huvudvärk. att varken kunna äta, ligga på mage eller köra bil är bara några av de få biverkningar jag fått känna på dagen efter. mysigt!
några saker har också benny lyckats lära mig denna helg, och åtminstone jag tog det mesta som komplimanger, och sög i mig som en svamp. jag är en mycket gullig flicka; den bästa i hela årvas till och med. och kalle ska vara glad som har mig, och borde aldrig någonsin låta mig gå. benny är bara för härlig.

det viktigaste jag lärt mig denna helg är nog ändå att vad jag än säger och gör och hur full kalle än är, hur många hårda ord och tårar vi än stöter på längs vägen, kommer han alltid vara den viktigaste personen i mitt liv, och jag skulle aldrig byta ut det vi har mot någonting annat. även om jag är orättvis och elak och kalle är stökig och ignorerande i berusat tillstånd, finns det inte någon som får mig att kämpa och anstränga mig lika hårt som han. för att följa manges kloka ord ska jag framöver sluta vara så krävande och börja uppskatta det jag har. jag har aldrig känt såhär tidigare i mitt liv, och tänker verkligen inte sabba det med dumma småsaker.
kalle jag älskar dig, mer än du nånsin kommer förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar