14 februari 2010

valentines day

okej, nu måste jag börja med att göra er besvikna, mina kära bloggläsare. för klockan är alldeles för mycket och imorgon har jag engelska hörförståelse klockan halv nio på morgonen. alltså är det dags för mig att gå och sova. inte riktigt ännu, känns det som.

fredagen började i jakobstad för att sedan fortsätta hem till nykarleby och så vidare till jeppis. om ni vill veta mera än så kan ni läsa på bilddagboken. eller så berättar jag helt enkelt att vi hade studentskrivningar -modersmålets textkompetens- på morgonen. och för min del känns det som att det gick väldigt bra, eller i alla fall mycket över förväntan. hoppeligen får jag åtmistone en 5:a, i så fall skulle jag vara mycket nöjd och glad.
eftermiddagen fortsatte sen i tråkighetens tecken här hemma, vilket ni ändå inte vill veta något mer om. på kvällen joinade tossa och vi satt och pratade av oss i nästan två timmar. det, må ni tro, var väldigt trevligt och befriande. varje gång efter vi har träffats funderar jag på om jag borde skaffa en respirator till mitt rum... bara i fall att någon av oss skulle glömma att andas.
min resa fortsatte sen till kråkholmen där jag fick make up lost time med josse och spana in den nya lägenheten samt käka god cheesecake. förutom några större och mindre tvister (inte mellan oss) så var det en trevlig vistelse.
och sen åkte jag hem och var på världens sämsta humör, läste lite twilight och gick och lade mig klockan 1. på en fredagkväll!? visst...

lördagen började mysigt med att min kära kusin felicia väckte mig klockan 10. och bra var väl det, för några minuter senare stövlade kalle in i mitt rum. oväntat, men mycket uppskattat. efter att ha legat och funderat och latat oss tillräckligt länge fick jag ta tag i mitt klädproblem. det löste sig tillslut, och så drog vi iväg på förlovningskalas till marie & robbi. där blev det massor med skratt och funderingar, goda tårtor och trevligt sällskap.
sen for vi hem och packade ihop mina grejer, och så drog vi vidare till årvas i det vackra vädret. efter lite mat och diskussioner, musik, halvsovning och så vidare, så förde jag kalle till årvasgården. vilket alltså ledde till att jag fick ha huset för mig själv i lite över en timme. wohhoo! tyvärr hittade jag inte på något mer actionspäckat än att bränna makaroner och dansa vackert framför spegeln när jag gjorde mig i ordning.
resten av kvällen är historia, kunde jag lika gärna säga. men om ni verkligen vill veta så fick jag då alltså sitta på med gammelgårds' till årvasgården, där det var premiär för revyn. fick sällskap av therese, så jag behövde inte känna mig som en köttbit hela tiden i alla fall. min kommentar om kvällens show får nog bli att det var mycket underhållande och välsvarvat. duktigt!
efteråt blev det premiärfest med allt vad det hade med sig; skumpa, god mat, trevligt sällskap, vackra sånger och alltför mycket alkohol. eftersom jag inte hade andreas färska tips i bakhuvudet om hur man kan dricka maximalt mycket, så gick det inte speciellt vilt till för min del. kalle däremot vann pengar på att dricka äckliga ölblandningar och lira gitarr samt sjunga med sin älskade whiskey-röst. jag fick kommentarer för "min" mössa. positiva dessutom!
och när kvällen sen fortsatte till prästgården var alla ivriga förutom jag. simone & jag tröståt chips för vi trodde att det skulle hjälpa mot vår obotliga alkoholintagningsförmåga. men icke. så det blev mest att lyssna på musik och diskutera lite, försöka hänga med i svängarna och låta bli att somna.
eftersom jag hade lovat att inte äta mer än en handfull chips när det bjuds kan man väl säga att synden straffade sig själv när varenda lilla flarn kom ut i form av spyor senare på kvällen. och alla var fortfarande ivriga utom jag som hade världens sämsta humör och mådde illa.
klockan var väl ungefär ½7 när jag lade huvudet på kudden. ensam, i idas säng, obs.

vändagen till ära började kalle och jag morgonen med att lösa våra tvister som hade uppstått under gårdagens lopp. jag gav bort min chokladask och hoppas innerligt att den uppskattades, eftersom jag inte fick något i gengäld. antagligen hade jag bara sagt "äääh, do smörar" så det var väl lika bra.
dagen gick sedan till åt att ligga inne och mögla trots det underbara vädret utomhus. jag lekte housewives och kokade spaghetti, vi tittade på film och tog det lugnt bara. och så for jag hem klockan 6.
var till stallet, ut med elli en sväng i kylan, det var ändå rätt mysigt eftersom jag fick lägga huvudet på andra saker en liten stund. hemma igen dansade jag 40 minuter zumba, badade bastu samt gjorde fusk-varma smörgåsar i smörgåsgrillen. fantastiskt. eller icke.
och nu ska jag seriöst gå och lägga mig så jag inte är trött och inte hör något imorgon och sen klandrar mig själv i all evighet. go'natt.

dagens låtar:
goo goo dolls - iris

kamelot - karma
tim mcgraw & faith hill - angry all the time

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar