7 februari 2010

rullermarie

om det mot förmodan är någon enstaka stackare som inte förstår min rubrik, måste jag väl tipsa er om ett fantastiskt tv-program som heter halv åtta hos mej. därvia lär man sig många nya saker, dessutom får man sig många goda skratt, som i sin tur förlänger livet. nu är det ju så att jag alltid har undrat, om det gäller rökare också? kanske har mannen som kunde tala med parmesan svar på den frågan...

angående lördagens händelser kan jag väl kommentera såpass mycket att vi hade öppet hus. hade jag varit någon annan nu hade det varit den enda detaljen ni -mina kära läsare- hade fått. men tyvärr, så tur har ni inte.
dagen började klockan 8 i konditoriet, där vi fick stå och svettas hela dagen. linn & jag fick äran att "klotta" med choklad, i och med att vi gjorde praliner. det lät inte så arbetsamt, men det var det. enklare blev det inte heller av alla hundratals förklaringar vi fick dra till med under dagens lopp. mycket folk hade vi i farten, alltså var det trevligt på många sätt.
vi hann också springa på i skolan såpass mycket att vi insåg att andreas inte hade alla sladdar på rätt plats, café överbefolkades av både kända och okända ansikten, conny hade hittat till jeppis, och therese var mycket aktiv där hon satt på bordet på el-avdelningen. modeshowen upplevdes genom fönstret till konditoriet, och linn & ja kom överens om att vi ska göra en läderjacks-beställning åt irene.
när klockan var halv tre och vi hade städat färdigt samt plockat undan fick vi äntligen åka hem. en lördag i skolan innehållande nostalgiska minnen från förra året samt hektiskt arbete och massa pladder tog verkligen på krafterna. jag fick alltså kämpa väldigt hårt för att inte somna på vägen hem. det hade varit förskräckligt oförskämt.
hemma igen stressade jag för fulla muggar; slängde i mig lite mat, duschade & gjorde mig i ordning, packade ihop mina saker, och var sen nästan redo att sticka iväg till oravais. observera nästan. min syster fick agera smakråd när jag skulle bestämma mig för kvällens outfit. eftersom det manliga könet gav bra förklaringar på kvällens händelser genom att beskriva klädvalet som "något lagom" slutade det med att jag böt kläder 10 gånger. fantastiskt!
klockan var runt ½5 när jag -efter ett försökt göra nytt fartrekord igen- kom mig fram till kalles. jag var stressad och slutkörd och måste erkänna att humöret inte var det bästa. men jalle hämtade oss, jag fick korka min första gin, lyssna på radio pleppo och lugna ner mig en aning, och då blev det genast bättre.
kvällen spenderades alltså hos jalle & alexandra, med några andra bekanta och obekanta. vi lyssnade på musik, jämförde vänliga-låttexter-som-pojkvänner-poängterar, tog upp för- och nackdelar med att flytta till oravais på heltid, samt spelade ölspel. det sistnämnda tog upp de flesta timmarna av kvällen, och gjorde så att jag fick bestämma över kalles handlingar för några timmar, fick mig att äta chilinötter, gjorde slut på mina kultalonkero samt gav oss alla några goda skratt. det var mycket trevligt, även om det var lugnare än vad jag kanske hade räknat med.
klockan 12 anlände vår skjuts hem, och fastän kalle uppvisade puppyeyes för att få dra vidare till prästgården var det ändå jag som fick min vilja igenom. det handlar inte om att vara under tofflan eller runt lillfingret. det handlar om min otroliga sex appeal. jag hoppas ni fattade ironin.

denna dag blev inte riktigt som jag hade förväntat mig, men på ett positivt sätt. vi steg upp nångång runt ½11, även om vi fortsättningsvis låg och latade oss en stund efter det, förrän vi fick i oss lite "frukost". sen skulle kalle på "bandövning" till kantlax, vilket sen inte riktigt blev som det var tänkt, vilket ledde till att jag fick köra hondan -ett otroligt förtroendeupptag- den vackert soliga vägen till mitt-ut-i-ingenstans; skyttas. detta var en dag då jag faktiskt, tro det eller ej, hade kunnat tänka mig att befinna mig i skidspåret. huvvadåda, vad har hänt med mig!?
"citt missle/POA" tränade ihärdigt på trummor och gitarr och det enda jag fick göra var att nicka uppskattande, trycka in öronpropparna längre in i örat samt sjunga till ingen nytta. om man tar bort ironin i den senaste meningen så tyckte jag att det var väldigt trevligt och grabbarna var otroligt duktiga.
back at brännbergskärr blev det kvällsmat och skvaller och äta-upp-idas-chips-och-dipp, som sen övergick till att söka efter gamla inspelade kasetter. kalle var sig upp i dagen även om han var 2-3 år och ida hade mycket vackert uttal i sina sånger. jag skrattade så jag fick ont i magen.
sen fick jag så lov att åka hem när det blev revyövningsdags igen. and off I went.
så hann jag bara andas tio gånger, byta kläder och diskutera med mamma en gång, så fortsatte jag till stallet. elli var lite stel i benen idag, så det blev bara en lugn tur. ganska uppfriskande, som vanligt. back home dansade jag zumba i 40 minuter, åt yoghurt med müsli samt bade bastu.
sen hade jag faktiskt tänkt göra något vettigt. men så hamnade jag här. trösten ligger i att jag imorgon är ledig, och alltså inte behöver bekymra mig över det faktum att klockan redan är 1 på natten och jag egentligen borde ligga i min säng. vi lever ju ändå bara en gång.
night?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar