21 februari 2010

kamelpölar

rubriken kommer från dagliga konversationer inkluderande ett-ord-på-var-historier och andra olösta mysterier.

fredagen började på skolbänken med modersmål, vilket var något av det värsta jag varit med om. vi fick nämligen veta preliminära poängen för textkompetensen... mer än så tänker jag inte säga, än att ni är alla välkomna att fira min student i december, och allt som heter barnträdgårdslärare kan jag bara drömma om. hurudana känslor jag hade resten av dagen kan ni bara föreställa er.
gjorde dop/bröllopsdagstårta i konditoriet innan jag drog och räknade lite matte med O. fortsättningsvis är statistik&sannolikhet något bland det värsta jag vet, och mitt humör blev inte direkt bättre.
så for jag direkt och städade, och på grund av det nya golvet gick det snabbt och smidigt. love friday-cleaning! sen inhandlade jag massor med alkohol och andra trevliga saker från s-market, innan jag stressade vidare. hem och dansa ett snabbt zumba-pass, duscha och göra mig i ordning samt packa ihop lite saker innan therese dök upp.
vi hade mycket att diskutera igen och satt ungefär 2h utan andningspauser. livets upp-och nedgångar är inte alltid det trevligaste att ha att göra med! så efter några övertalningar fick jag fröken att bestämma sig för att följa med till oravais för att släppa loss och tänka på lite andra saker.
and off we went! det var ganska trevligt att ha heikius house för oss själva en stund innan grabbarna kom. och ja, vi hade seriöst funderat på att riva stället, men nej, det lät varken snällt eller klokt i våra öron. så vi nöjde oss med att sitta vid köksbordet och diskutera gamla goda minnen och hinka i oss öl och cider. fabulous.
så småningom dök det in fler och fler av det manliga könet, men trots det kände vi oss inte speciellt hotade. vi underhölls med historier, spykalas, fredagsstädning, musik och cidersorbé. för att göra en lång historia kort kan man väl säga att det var en väldigt lyckad kväll tills einar spydde ner hela toaletten och jag började känna ett konstigt illamående komma krypande. när therese tog -eller försökte ta- natten vid 12-tiden och linn drog hem till jepooo, så blev det bastubad för min del. lovely!
och även om jag inte alls började må dåligt och faktiskt för en gångs skull hade ganska mycket humör kvar, så orkade jag inte vara uppe längre än till klockan 6... ha-ha.

lördagen började sådär passligt med att söka avklabbade killar runt hela huset, städa undan efter kvällen före, skratta åt vackra bilder, trevliga minnen och historier, för att sedan fortsätta med att andreas körde i snödrivan när han var påväg hem. som tur kunde mange leka räddaren i nö(r)den och bogsera upp bilen. tyvärr så hade kalle tryckt sitt finger i kedjan och det blev därför en sy-resa till HVC i nykarleby. usch och fy, tur att det ändå gick såpass bra som det gick!
resten av eftermiddagen spenderades sen i städningens och matlagningens tecken. vi pantade också flaskor för 13€, vilket inte var speciellt illa med tanke på hur mycket ost kostar i dessa dagar.
efter att ha tutat i kalle ungefär tusen gånger att han nog inte borde spela gitarr på revyn fick jag likväl föra honom till årvasgården. tack och lov så lydde invaliden mitt råd och höll sig i bakgrunden.
själv gjorde jag mig i ordning i väntan på andreas, som fick vara kvällens chaufför. runt 7-tiden svängde vi in hos linn i jepooo och fortsatte sen till tossas. där blev det göörlsnajtt med anna, hanna och förstås tossa. tortillas, dricka, singstar, bastubad + ut i snödrivan, piano-och kortspel samt massa trevliga diskussioner hade vi på schemat. även om vi inte blev så hysteriskt fulla som vi hade tänkt oss, så var det en väldigt trevlig kväll.
tyvärr tog våra påhitt och idéer slut, så vi ringde efter förstärkning. andreas -den stackaren- fick hämta oss, och så bärde våra vägar av till oravais. eftersom anna bara hade varit till ABC och äta förut, så blev det en guidad tur tillika.
heikius house var återigen -trots varningar från min sida- on fire, så det blev vår slutdestination. musik, funderingar, dricka, OS och bastubad + snödrivan (för min och linns del) var på agendan. och trevligt var det! även om jag inte alls blev full för att jag hade ätit så mycket tortillas och kände mig ungefär lika smidig som ett kylskåp.
när flickorna hade lämnat mig blev jag trött och peppade mig själv med lite sonata-konsert innan jag gick och lade mig runt 4-tiden.

idag, söndag, har vi bara latat oss, städat undan sakerna, lyssnat på musik och funderat. vi var så lata att vi inte ens orkade göra mat. och när kalle skulle åka till pensala UF klockan 5 så flyttade jag hem tillbaka. efter lite käk och påklädning var jag redo att sticka iväg till stallet. även om det var -18 grader och blåste kallt som fasen, så var elli & jag tappra och for ut på en tur i byn. hade jag inte ridit barbacka hade jag nog frusit häcken av mig, tror jag bestämt.
hemma igen blev det 40 minuter zumba, bastu -tredje gången denna helg-, ett oboyglas och så satte jag mig här.
och även om jag borde gå och sova så jag orkar gå omkring på studiebesök i vasa imorgon, så lockar det inte speciellt mycket. och dessutom mår jag väldigt illa efter allt jag hävt i mig denna helg. nåja, "efter mörker kommer ljus!" jag undrar om det betyder att sommaren snart är här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar