11 februari 2010

for what it's worth

för att inte dra ut på min dyrbara tid som egentligen borde gå till att packa ihop sakerna inför morgondagens studentskrivningar, läsa i modersmålsboken eller åtminstone infinna mig i en ordentligen skönhetssömn, så ska jag bara i korthet berätta vad mina två senaste dagar har gått ut på.

onsdag morgon började helt oskyldigt med att jag och linn hade meeting på torget. nissi fick sen eskortera oss till skolan för att ha morgongräddning med jocki. det i sin tur innehöll illaluktande flottyr-hår, munk(host)ringar och vacker morgonsång till erik grönwalls ljuva sång.
sen hade vi praktik med kinderägget, vilket alltid är lika actionspäckat och spännande. vilket tur jag har att ha A i min grupp, så behöver jag aldrig fundera på att vila. vi gjorde 550 semlor på lite över en timme. därför tyckte jag det var förträffligt rättvist att sitta och äta upp tvåornas smörgåstårtsfyllning fram till maten, som sen inte smakade så väldigt bra som jag hade tänkt mig. undrar varför?
penkkis-möte hade vi efter maten, vilket innehöll businessman-phonecalls till mynti, vem ska ringa efter lastbilen (mimmi!!), och vem vill ge alla sina pengar till emmi. i alla fall fick vi mycket uträttat och nästa torsdag kommer högst antagligen bli en mycket förträfflig dag.
sen hade vi engelska, och gjorde en hörförståelse. jag fick 76/90 och det var inte riktigt så bra som jag hade förväntat mig. nästa gång borde jag fokusera på att lyssna istället för att dagdrömma, tror jag. åtminstone drog jag hem full pott på öppna frågorna, vilket förvånade mig.
skoldagen avslutades med matematik, vilket innebar en egoboost eftersom jag var väldigt duktig, det tyckte till och med micki! herrejävlar.

och nu insåg jag nyss att detdär var fler detaljer än någonting i närheten av "i korthet", alltså ska jag sakta i lite. onsdag eftermiddag/kväll spenderades hos kusinerna i kyrkostrand. heidi och jag diskuterade gamla goda minnen och tittade på albert&herbert, jag gjorde succémiddag, vi läste läxor, och sen var jag ute och gick med hunden en sväng också. om jag inte ska ljuga måste jag väl säga som det var... det var hunden som var ute och gick med mig.
back home hade jag en optimistisk plan om att jag kunde ta det hur lugnt som helst och dra ut på all tid jag hade, för kalle skulle ändå inte höra av sig förrän efter ½10. jag hade fel. efter att jag hade gjort en "ölkalender" och börjat på med min intensiva zumba-träning, fick jag ge upp efter halvtid, hoppa i duschen, packa på mig kläder och köra iväg till årvas. obs, jag är inte under tofflan, jag saknade bara kalle väldigt mycket.
kvällen spenderades sen en stund med simon & komsi framför ett HIMYM-avsnitt, och efter lite södernfunderingar osv. drog de hem, och bejbe och jag tittade på en väldigt bra film, taken.
med huset för oss själva var det verkligen ett under att vi gick och lade oss så tidigt som ½2.

fortfarande för mycket detaljer? svar: ja.
idag steg vi upp tidigt, och denhär gången skämtar jag inte, vi steg faktiskt upp redan klockan 9.
efter lite fixning och frukost/mat så stack vi iväg till vasa i det vackra vinterföret. hell yeah för att ligga bakom lastbilar flera kilometer!
dagens uppdrag i vasa: hitta byxor och skjorta åt kalle, bikini åt mimmi. kalle: check. mimmi: inte ens i närheten. efter många tjatiga tanter och många inte-tillräckligt-tajta jeans hittade vi vad vi hade sökt efter. som tröstpris för min bikini som lyste med sin frånvaro inhandlade jag istället ett par väldigt snygga solbrillor samt nya ballerinaskor. awesooome.
sen åt vi på chili/lime, träffade alfonso en sväng med planering av sportlov och diskussion av pokerresor, krapula, öl osv., för att sedan fortsätta till alkoholbutiken. hallelujah för nyheter! billiga nyheter dessutom.
back at brännbergskärr blev det modeshow, tupplur när kalle böt strängar på gitarren, samt lite musik och funderingar. och så åkte jag hem utan ett hejdå. tack.
sen glömde jag också på flit att nämna att jag hade fått parkeringsböter. vi missade lapplisan med 8 minuter. surt, sa räven om rönnbären. men ni hörde det inte av mig!

hemma igen så: bakade jag pizza, lät bli att ställa inför morgondagen även om jag borde ha gjort det, hälsade på fammo & faffa några minuter, var ute på en skön snack-promenad med matilda, samt dansade 40 minuter zumba.
nu ska ja sluta sura, packa ihop mina grejer, hålla tummarna inför morgondagen och lägga mig under täcket i hopp om att jag där under hittar både ett självfötroende och ett bättre humör.
jag är verkligen en plåga i röven, som det så fint heter, just nu. att jag ens orkar med mig själv. gnällgnällgnäll. go'natt!

for what it's worth, I love you
and what is worse, I really do

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar