1 februari 2010

februari

.. redan!? vart i hela friden rinner tiden iväg?
detta är månaden då studentskrivningarna börjar, då jag borde engagera mig i allt annat än att sitta vid denna maskin. för snart är det vår med slutarbete och resten av studentskrivningarna, ansökningar till ny utbildning, klassresa, examen, osv. sen sommar med allt vad nu det innebär; södernresor, sol&bad, jobb och alla trevliga happenings.
seriöst, även om jag är livrädd för vad min framtid innehåller så har jag aldrig längtat så innerligt efter något, som våren-sommaren 2010! it's gonna be legen... wait for it... dary!

för att kort uppdatera er om dagens roliga och mindre roliga händelser får jag väl börja från när väckarklockan ringde 05:45. jag hann bara stiga upp ur sängen, masa mig till köket för att äta lite frukost, så stötte jag på papsen i hallen. han var stenhårt övertygad om att jag var förvirrad och inte visste vad klockan var, antar jag, eftersom han ställde frågor såsom "milloon sä meet kouluun? miten sä meet? mihin aikaan?" hallåå, jag är ingen sömngångare!?
i alla fall kom linn och blixten och hämtade mig strax före ½7, så for vi till skolan på morgongräddning. tyvärr hade jocki inte vaknat än så han skrattade inte åt våra dåliga skämt. det kan också ha varit för att vi inte hade några dåliga skämt på lager. men det är en annan story!
så började vi alltså dagen klockan 8:oo med livsmedelskemi, och den första timmen var så jäkla tråkig att jag somnade lite nu som då. först efter att jag hade hoppat till så hela klassen blev skrämda och kastat iväg min penna genom halva rummet, vaknade jag till lite. heh... sen gjorde vi äckliga vattentest "from vanda to esse", och det var fruktansvärt pissamt.
GHT innehöll idag arga diskussioner angående överlopps lia-veckor och uteblivna stipendie-ansökare. sen försökte håkan vara klyftig och liva upp stämningen med "skriv positiva saker om dina klasskamrater". det märks väl att han inte är någon mandarin! åtminstone ristade jag ner vackra ord, såsom snygga "böxor" :). hoppas det var ett skämt personen i fråga inte tar på så stort allvar!
på matrasten och håltimmen uträttade linn & jag livsviktiga saker. först hälsade vi på hos tältet vid skattebyrån, och jag fick min skatteprocent ändrad -igen. får bara hoppas att mamma är nöjd denhär gången! sen drog vi vidare till besiktningen, det var dags för blixten att genomgå det ultimata testet. tyvärr hade han förberett sig lite för dåligt så det gick inte vägen.
back in school blev det en kort psykologitimme; det var egentligen tänkt att vi skulle se film, men eftersom ingen i vår klass är tillräckligt teknisk för att få igång undertexter eller hålla nerverna i styr, så fick vi åka hem efter 20 minuter. grrreat!

hemma så satt jag och spanade in södernresor för hela slanten. jag blev så ivrig att jag nästan satt och hoppade upp och ner och sjöng för mig själv. bara nästan. eller okej, det var ganska nära sanningen, faktiskt.
sen tog jag rallybilen och stack iväg till stallet. elli var lite sjuk i benet idag igen, så det blev en till lugn tur i kylan. rätt trevligt ändå. och när jag kom hem igen så dansade jag 40 minuter zumba, duschade, åt kvällsmat, och bänkade mig här. även om jag -igen- hade sagt att jag skulle göra något vettigt.
eftersom jag fick 12 nya skräckfilmer (!!!) av therese igår, och jag inte har sett en enda av dem, hade jag tänkt passa på att sätta igång en sådan. men tyvärr, motivationen räckte inte till. så nu har jag istället lovat mig själv att släcka av datorn före 11, och läsa vidare på twilight-boken.
när jag sen tänker börja läsa på studenten, ja det är ett större dilemma än jag själv förstår.

kenny rogers & sheena easton - we've got tonight

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar