28 februari 2010

diamonds and rust

- blackmore's night

för att inte gå in på desto fler detaljer och inte heller överdriva mer än vad som behövs får jag väl helt enkelt sätta igång och berätta om helgens händelser nudå. och vilken helg!

torsdagskvällen var ju alltså kvällen jag hade väntat på i 6 år. och sonata arctica kom, sågs och segrade! även om det inte var riktigt som jag hade förväntat mig -med många avgörande detaljer- så var det precis så som jag hade föreställt mig. och även om jag varken grät eller tappade andan, så kan jag meddela att jag nog befann mig i chocktillstånd. eftersom det var först dagen efter när jag tittade igenom bilder och lyssnade på filmklippet som jag insåg vad jag faktiskt hade varit med om.
och det kan jag lugnt säga, att även om det var min fösta gång var det absolut inte den sista! den kvällen lämnade ett djupt spår i mitt hjärta. positivt, förstås.

fredagen bestod av besök i kimo hos lilamålande killen simon, besök i ronnys ungkarlslya i masuunin, hemfiskning av alkohol samt massa södernsnack med de hemkomna indien-resenärerna. presenter fick vi, och snyggt var det också! speciellt den delen när kalle hade svarta harembyxor och jag vinröda, samt en solsjal runt huvudet. aladdin & yasmine hade nog känt sig utägda om de hade sett oss.
på kvällen när det var dags för mr guitarplayer att briljera med sina 3 stygn i revyn, så stack jag hem till kära nykarleby en snabb sväng. tossa & jag hade pizzadate vid victoria. och förstås skvallrade vi för allt vi var värda, för att sedan avsluta kvällen med att inhandla alkohol. vi var inte de enda.
hemma tog jag mig i kragen och skrev engelskauppsats innan jag packade om väskorna och drog tillbaka till oravais. kalle var redo och vi stack iväg till ronnys place, där det kryllade av ishockeysugna tittare. tyvärr var jag inte en av dem. men det kändes ändå ganska surt med förlust, 6-1 är nog ett ordentligt slag under bältet.
så för att bota det dåliga humöret och min ihängande trötthet, så blev det lite drifting och dra-snellmanslåda-bakom-putts-bil i sällskap av patrik, fredrik, jonas och andreas. det var mycket trevligt och jag driftade endast bort 1/4 tank med bensin. tack och lov att det var "pappa betalar" just denna gång. sen avslutades kvällen med lite polis&tjuv. sen tycker jag att vi kan glömma bort delen om när jag slirade fast i snödrivan i en brant backe och adde nästan klämdes mellan bilen och ett träd i färd att få lös mig. harkel.

lördagen började i lathetens tecken. och nu överdriver jag verkligen inte när jag säger att vi inte gjorde någonting alls. förutom om äta smörgåsar, titta på top gear samt lyssna på musik och halvsova räknas. när vi fick nog av vår lata livsstil blev det att duscha och göra sig i ordning inför kvällen. när jag sen förde kalle till årvasgården runt klockan 6, fick jag -återigen- ha heikius house för mig själv en stund. och jag rev fortfarande inte ner stället. attans.
adde kom och hämtade mig efter en timme av tristess. vi körde omkring på den vanliga "årvas-rutten" och hade -förutom våra vilda diskussioner- ganska tråkigt. så vi gick in på kaffe/trip till abc. och där var det ännuvärre. vi såg bara genomblöta kimokillar och massa pensionärer. kvällens sensmoral: årvas håller på att dö ut, ge oss sommar!
efter lite alkoholhämtning stack vi sen vidare till hermans' i kimo. där var det full rulle i huset och jag satte igång och hinkade. lite väl mycket kanske, i och med att vi var fyra tjejer som spelade alias som ölspel. även om jennifer och jag trodde att vi var bra så blev vi senare utägda av kalle och jim. surt, sa räven om rönnbären. och surt, sa mimmi när hon återigen inte klarade av pressen utan -full som en kastrull- vinglade iväg för att spy. hurraa.
och när jag var tillräckligt borta med vinden och allt dricka var slut, ja då satt jag och blev underhålld av grabbarna i vardagsrummet. och sen var det väldigt motvilligt jag släpade hem herr heikius klockan 3 på natten. hellre det än att bli tvungen att spendera natten i kimo, resonerade jag! dock en mycket lyckad kväll trots mina bristande alias-kunskaper.

idag, söndag, har det återigen varit en lat dag. vi har käkat pyttipanna, lyssnat på musik, varit ute och åkt med ronnys tuning-car samt inhandlat gotta för att bota krapula. det lyckades bra med chips och lösgodis i färd med att titta på fast and furious. gotta love it!
sen hade vi dagliga konversationer angående utseende och djungel-christian, till exempel. och jag stack hem alldeles för sent, så jag fick stressa iväg till stallet. sen fick jag inte ur 4-hjulsdriften heller, så inget brassande idag inte. dessutom hade hästarna varit på rymmen vilket ledde till att kalle hade ramlat ner i ett dike och blivit tvungen att bogseras upp med en hjullastare. vilket också resulterade i att elli var trög och helt omöjlig att få bukt med på vår stylt-ridtur idag. suck.
hemma så stod kati & jag och provade våra slalomskor framför spegeln, kati fullt påpackad och jag i så lite som möjligt, och sjöng "vi drar till fjällen". tydligen tyckte mamma att det var ytterst underhållande och fångade oss därför på bild.
jag tog tillfället i akt(ern) och dansade 40 minuter zumba medans jag ändå var på gång. sen blev det bastu och kvällsmat och så bänkade jag mig här. och även om jag lovade mig själv att börja på med min moddeessä ikväll, så ser det lite illa ut. mamma gav mig en utskällning om att jag är en oaktiv studerande som inte bryr sig i att studentskrivningarna infaller om mindre än 3 veckor. vilket jag nog är väl medveten om, men skulle inte kunna bry mig mindre.
påminn mig om detdär uttalandet sen när jag skriker och gråter över hur dåligt det gick. go'natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar