5 februari 2010

angry all the time

- tim mcgraw & faith hill

denna dag har inte varit riktigt lika kaotisk som gårdagen. dessutom har jag varit på bättre humör, samt upptäckt vad min kroniska trötthet denna vecka har berott på. boven i dramat var mina bihålor, som i morse strejkade ganska rejält. nu känns det i alla fall lite bättre, så hoppeligen blir jag inte sjuk ändå.

dagen började med en resa tillsammans med skvaterstjärtarna, som tacksamnt nog lyste med sin frånvaro. först ute -även om vi nog var inne- var modersmål klockan 9. vi skvallrade bort halva lektionen, vilket vi sen fick lida av genom att skriva den andra halvan. om vi förstod något vi skrev, nej det gjorde vi inte heller.
matrast var det som följde, och även om vi hade fått sitta och göra inget särskillt i en timme, valde vi att bege oss till konditoriet i förtid istället. så byggde vi vidare på våra chokladskulpturer, skvallrade, skrattade, och så förbannade jag mig över att jag inte fick sjunga 'higher' lika vackert som igår. jag tror det var x-antal personer som var glada över den saken.
beklädnads' modeshow följde sen klockan 12. linn och jag fick återuppta gamla goda minnen, skratta åt oss själva i framtiden, fantisera om oss själva på avslutningen, samt kommentera ett och annat. dessutom fick jag syn på ryggen på min examensklänning. it's gonna be lovely.
städning av konditoriet följde, och även om jag har en pojkvän som är vvs:are får jag nog erkänna att jag inte riktigt är inne på det. översvämning med hyperaktiva diskare, någon annan som har nåt bättre fredagsnöje för sig?

klockan 13:45 deklarerades skoldagen avslutad, och så traskade jag iväg till O:s jobb för att räkna lite matte. eftersom jag inte hade fixat matteläxan hade vi något att göra i ungefär en halvtimme. det var så länge det tog för mig att fatta hur enkelt det egentligen var. sen hade O vägarna förbi nykarleby, så det blev en mycket kort dag med gratis, snabb hemresa dessutom. fantastiskt.
hemma så passade ja på att sova in en timme som jag -minst- missat denna vecka. dessutom hörde jag på place vendome, vilket var ganska härligt. pappa mumlade något utanför min dörr och lät ytterst hemlighetsfull. det kom sen fram att han hade vunnit på ett lotteri vid alko. jag antar att han försökte reta mig.
sen blev det datanördning en halvtimme, 20 minuter zumba, kvällsmat, dusch och så gjorde jag mig i ordning. via stan för att låsa dörrarna vid affärsverket, shopping vid både m- och smarket.

så drog jag vidare till jepoooo. till min stora förvåning kom jag på att det var nästan ett år sen jag hade varit och hälsat på linn vintertid. vilket också påminde oss om gamla goda februari-minnen samt att jag kanske borde hälsa på lite oftare.
först fick vi åka ut på äventyr med leeeeif. han är ganska söt när han glömmer bort oss i pensala så vi får se på stripshow, lyssna på sommarlåtar samt snacka allvarligt skitsnack. vi kom oss i alla fall därifrån, även om vi en stund trodde att vi skulle stanna där förevigt.
back at kyrkvägen så blev det filmtime med chips och dipp. vilket också innebär att jag nu inte får äta chips på en månad igen. det tror jag är ganska bra med tanke på att det inte är så länge tills jag måste kuta omkring i både examensklänning och bikini. filmen var alltså flickan som lekte med elden, även om vi hade lite problem med just den definitionen. blondie som lekte med elden/flickan som lekte med blondie/kvinnan som leker med elden hade nog varit bättre alternativ. dessutom förvirrades vi av paolo robertos medverkan (linn, mamma berättade att vi hade missat hela pointen angående det) samt det att vi inte riktigt var säkra på vem som sist och slutligen dog och vem som stannade i liv. 90-årsgubben var ändå sötast med sin mysiga replik.
när filmkvällen var slut och magen var mer uppblåst än vanligt avslutades vår date med 'edwards lullaby'. klockrent.

och imorgon har vi skoldag eftersom det är öppet hus, och linn hämtar mig 7:20. alltså borde jag släcka av denna helvetesmaskin och krypa ner under täcket.
men det känns lite avlägset på en fredagkväll, speciellt när jag inte vet var min andra halva håller hus.
äääh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar