17 januari 2010

viimeiseen tiimaan

nu, mina kära bloggläsare, måste jag göra er besvikna. i alla fall om ni hade förväntat er en lång, detaljerad blogg om händelserna som omfattar min helg.
om man säger så, det har varit två både psykiskt och fysiskt utmattande dagar, på många sätt och vis. livet är orättvist, och ibland förstår man inte varför människor gör som de gör. tyvärr så finns det inget annat att göra än att tänka på det goda som var, blicka framåt och låta tiden läka de sår som nu har satt sig ganska djupt. esa pulkkinen 1988-2010, lepää rauhassa.

fredagen var en kort och händelselös dag i skolan; vi började 8, slutade 2, vi skulle skriva på lärdomsprovet under modersmålslektionen, men istället argumenterade linn och jag vilt om varför det ska göras som det ska. sen hade jag praktik utan lärare, vilket resulterade i massa skvaller, sång och planering inför slutprovet. jag börjar faktiskt bli riktigt taggad inför våren nu!
efter skolan for jag och räknade lite matte med owe, vilket slutade med att vi bara hade genomgång, och sen drack saft och käkade grisar. åkte hem med ½4-bussen och for raka vägen till affärsverket. städningen gick snabbt, och sen plockade mamma & pappa upp mig för en "handilsrundo".
back home fyllde jag smörgåstårtorna, dansade 20 minuter zumba, datanördade en stund, duschade och gjorde mig i ordning, samt läste lite twilight. jäklar vad den boken är bra!
strax efter 9 stack jag iväg till oravais. kalle & jag, ropa, simon, komsi, esa, norrgård och boström tittade på duudsonit, och sen for vi alla iväg till abc. där blev det bara diskussioner och inget mer, precis som vanligt, alltså. no action! så kalle, jag och einar drog iväg på äventyr med nissipissi. vi försökte oss på norrgårds olösta problem; backen vid lavan. jag hade trott lite mera om min bil, men nej, det gick inte. besvikelsernas besvikelse. kvällen slutade sen med att vi alla tre tittade på meat loaf-konsert och skrattade åt dåliga skämt.

lördagmorgon och vi steg upp klockan 10!? tydligen reagerade kalles mamma också på att det var väldigt onormalt... så vi åt risgrysgröt, gjorde oss i ordning, och stack iväg till nykarleby.
jag fick leka tårtmästare och dekorera smörgåstårtan, samt fixa två fylltårtor. med lite hjälp av slavarna mamma och kati gick det rätt smidigt, trots allt.
i samma vevor fick vi veta om esa, alltså var inte stämningen den bästa. sen blev det funderingar hit och dit, lite tekken-match, och så duschade jag och gjorde mig i ordning.
katis kalas började kl 5. då var det bara att försöka socialisera med släkten, samt trycka i sig tårta. det var gott, även om matlusten kanske inte var den bästa.
strax efter kl 6 stack vi till årvas. kvällen spenderades sen framför en konsert med planer-inför-kvällen-dilemma och andra dystra saker.
tillslut stack vi i alla fall iväg till jussis en sväng. stämningen där var inte den allra bästa, men åtminstone fick vi alla fundera kring dagens händelser, och ett och annat skratt smög nog sig in när vi spelade kortspel med öl/cider/vattendrickning.
kalle & jag for senare till pensala uf, där det predikades om samma saker och vi återigen fick bena ut allting som sagts under dagen. det började bli ganska tungt, i alla fall enligt min mening.
sen hände kvällens bästa i och med att jag hittade min borttappade vante! den stackaren låg fastklistrad på golvet. sen fick vi igång fiilisen lite, sjöng och dansade (?!) och så vidare. lite bättre kändes det i alla fall!
när jag hade fått nog av ölkille_92 kommenderade jag hemfärd. på köpet fick jag kan-inte-stå-på-benen-utan-faller-i-buskar-kille_92, alltså einar. så det blev en liten omväg via lotlax innan vi fick ta kvällen.

idag har vi varit lika oaktiva som alla andra söndagar den senaste tiden; vi har kollat kiss-konsert, ätit mikrovärmd mat till frukost, lekt olika slags lekar, t.ex. "klotta med glassen" och "fixa kalles sängsben". när klockan närmade sig 6 tog jag mig i kragen och styrde kosan hemåt.
böt bara kläder och for sen till stallet, elli & jag var på en lugn tur i byn. det var kallt och mörkt och ellis ben samarbetade inte riktigt i den takt jag hade tänkt mig.
hemma igen dansade jag 40 minuter zumba, åt kvällsmat, samt badade bastu. och så hade jag tänkt gå och lägga mig tidigt, men hur bra gick det? inte speciellt bra.
så gonatt!

apulanta - armo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar