30 december 2009

you came out of nowhere

ursäkta mina kära bloggläsare för att ni har fått vila era ögon några dagar. men jag resonerade såhär: om jag har zumba-jullov kan jag lika gärna fuska med bloggandet också. det var ett av de sämsta resonemang jag haft detta år, tror jag bestämt.
men för att i korthet berätta om de senaste dagarnas händelser, så stack jag ju iväg till o-r-a-v-a-i-n-e-n på måndagskvällen. jag var borta ganska exakt 2 dygn och så kom jag hem tillbaka. och underligt nog fick jag inte ens skäll! förutom att min kära syster skvallrade att pappa ville vrida nacken av mig och hoppades jag skulle hamna i diket, för att jag kör så hårt. men det behöver ni inte fundera på, för jag är en mycket laglydig och duktig chaufför.

darling var ute i verkstan när jag kom dit, så jag fick blunda när svetslopporna yrde alla världens vägar. och ärligt talat så ser jag framemot den dagen när bilen blir klar och kalle hoppeligen inte har körkort ännu utan jag får ratta. stackars medtrafikanter!
carl-magnus joinade oss och så stack vi sen iväg till abc för att skvallra och dricka kaffe, övertala till filmkväll samt inhandla chips. så for vi tillbaka till brännbergskärr och bänkade oss i sofforna.
jag skrattade, kalle snarkade, mange blundade och sjöng vaggvisor för sig själv. tydligen är the hills have eyes en film man blir psykiskt störd och får sömnproblem av!? kanske det är förklaringen till varför jag är som jag är... mina otaliga skräckfilmsobservationer.
i alla fall fick vi så lov att sätta igång några how I met your mother-avsnitt förrän vi fick hem stackaren. och sen skulle bejbe och jag gå och lägga oss tidigt för att orka nästa dag. klockan var 5 sista gången jag tittade.

tisdagen spenderades till största del i vasa med alla andra mellandagsrea-galningar. även om det inte var så tokigt som jag hade tänkt mig, så fick vi nog köa och trängas en hel del. i alla fall hittade jag det jag skulle ha: nya ginajeans och en skjorta att ha på mig på nyårsafton. så farligt dyrt blev det inte heller, vilket är bra för min del. I'm a big spender this month!
fonsi hann vi också träffa över en kopp kaffe, och då diskuterades det romantiska gester såsom middagar, choklad och vem som är den värsta smöraren. tydligen är jag underlig som inte vill ha rosor, utan nöjer mig med att få svetsa lite på bilen.
innan vi åkte hemåt i det förskräckliga föret så stack vi oss in hos jalle och alexandra en sväng. det blev kaffe och diskussioner om gamla goda minnen och så vidare. även om jag inte riktigt hängde med så var det rätt trevligt.
back in oravais tog vi det lugnt några minuter innan vi återigen styrde kosan mot abc. det blev inget långvarigt besök, för vi for till pensala uf istället. där var värmen på topp och pokerspelaset på högvarv. jag blev snål på chips och fattade ändå inte reglerna fast kalle ihärdigt försökte förklara. sen hade jag några cider i väskan och det började locka mer och mer. och ja, jag är medveten om att det var tisdag.
back in årvas again så lekte vi datanördar, lyssnade på bra musik samt spelade biljard. jag hade nybörjarturen med mig och vann 2/4 gånger. tydligen var det inte så värst uppskattat.
mange joinade oss senare, och även om vi försökte föreslå mera skräckfilmstittat, så gick det inte riktigt hem. så istället blev det skvaller för hela slanten. kalles mamma blev inte speciellt glad över vår tisdagsfeelis, och jag började seriöst fundera på om jag har snappat upp dåliga vanor på senaste tiden, eller!?
och återigen skulle vi vara duktiga och gå och lägga oss i tid. denhär gånger har jag förståelse för att vi somnade klockan ½6. mer än så behöver ni inte veta.

idag vaknade vi ½3, men orkade stiga upp först när maten vär färdig runt 4 nångång. aktivt värre, det kändes nästan som en söndag. huvudvärk och sjuk mage hade jag också. inte på grund av alkoholen, hoppas jag!
när jag kom mig hem var klockan efter 5 och jag var mer rastlös än vanligt. så jag böt bara kläder, startade rallybilen och drog iväg. ett nytt fenomen sågs vid alkoholbutiken: mimmi iklädd ridkläder, den bjuder jag på! så for jag alltså till stallet sen. alkoholen förblev orörd, förstår ni väl!
elli & jag var på en trevlig 50 minuters tur i byn. förutom att det var lite mörkt och isande kalla vindar så hade jag inga klagomål.
hemma igen gjorde jag lite dittan och dattan, käkade smörgåsar, duschade, och bänkade mig här.
mitt zumba-jullov som jag nämnde här tidigare hade jag tänkt sätta på hyllan, men det orkade jag inte. undrar varför?
nu har jag i alla fall fått nog av att stirra på denna dataskärm. morgondagen är tillräckligt oplanerad och förväntningarna av blandad mening, men det blir nog en trevlig nyårsafton trots allt, tror jag. största problemet är väl hur vi ska slippa från pensal till årvas, men det är ett senare bekymmer.

nu ska jag krypa ner under täcket i soffan med en bra skräckfilm.
ha det bra,
och gott nytt år på er!

dagens överlägset mest upprepade låt: erik grönwall - higher

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar