12 december 2009

tuuri

igårkväll var det alltså vasa som gällde. även om jag hamnade att köra dit själv och vägen var ganska mörk och tråkig med alla sina söndagskörare och fartkameror, så lyckades jag hålla uppe stämningen rätt bra. att sjunga för full hals var en bra idé ända tills jag nästan tappade rösten.
kalle och jocki var redan pågång med både öl och musikdiggning, så det var bara att joina. förutom att jag var chaufför och därför alltså nykterist. suck.
efter lite funderingar och konserter stack vi vidare på FKF:s julshow. okej det kanske var lite långtråkigt emellanåt, och en paus skulle ha suttit helt bra, men annars kan jag nog ge tummen upp. mycket trevligt! speciellt delen om AA...
fick sen träffa lite bekanta och ha eftersnack med dem, innan vi packade bilen full. vet inte varför, men det kändes aningen konstigt att ha två alkoholister och självaste hulken med sig?!
nåja, efter några omvägar drog vi tillbaka till jockis place. där blev det mera musik, hysteriskt skratt, och tillslut började det urarta sig.
tyvärr fick jag inte använda min reserplan, för kalle följde glatt med hem till årvas!? äääääh.
vid abc blev det att höra på historier om misslyckade fyllegenvägar, rökelsepaus och sen tänkte jag frysa ihjäl. for hemåt strax efter 12, och jäklar vad det snöade! även om jag körde med dimmljusen så såg jag inte mer än kanske 40-50m framåt. scary.
kati hade låst dörren så när jag stått och svurtit en stund kom mami glatt och öppnade. jag hann inte ens halvvägs in förrän hon hade berättat sina storslagna planer om min blivande examensklänning. sen fick jag inte ens äta chips ifred, för att hon hade så många saker på hjärtat.
gosh, klockan var väl närmare 1 innan jag sen äntligen somnade.

idag har vi varit till tuuri och julhandlat. och för att inte tråka ur er med detaljer så drar jag denna historie i korthet!
vi startade klockan 9 och var alltså framme runt ½11. parkera fick vi ungefär 1km bort från ingången. jag hade ingen jacka och det blåste iskallt, och sen undrade mamma och pappa varför kati och jag hade så bråttom?! började shoppingrundan vid nahkapaikka, där jag äntligen hittade nya vintervantar åt mej. men inga låga uggboots i sikte, damn!
sen käkade vi pizza, kati och jag lekte skvallerpressen och utmanade våra magsäckar. huvvadåda, jag mår illa ännu.
när vi var klara så traskade vi sen vidare ut i butiken. efter x-antal timmar och säkert lika många hundra meter också (om inte kilometer!) så hade vi hittat ungefär det vi behövde. och ja, lite till.
köerna var långa och jag höll på att släppa mina sista nerver. vilken tur att jag har så bra tålamod! ahh-hahh-haa.
113€ fattigare blev jag i alla fall, och då har jag några julklappar kvar ännu. suck.
kati och jag hade i alla fall en trevlig sisters-quality-time-day idag, vilket var rätt mysigt. om man tänker på hur stridande vi har varit dehär senaste 14 åren känns det rätt skönt att vi äntligen kommer överens, och bra dessutom!
efter att ha käkat på spice ice och ordnat upp alla våra kassar stack vi hemåt igen. gjorde ett stop i alavus och for och hälsade på tarja och hästarna. till min stora besvikelse fick jag inte hälsa på poitsu, en helt underbar häst jag fick chansen att träna med lite i somras, för han hade nämligen blivi såld. maria heikkilä gillar INTE detta.
på hemresan blev det mest att sova och lyssna på pappas dåliga historier samt äta upp hans godispåse. sen stannade vi också i härmä vid halpahalli, eftersom jag en julklapp fortfarande fattades. en chokladstång inhandlade jag också, men den var slut förrän vi var tillbaka ute på vägen, hah!

nu tycker jag att jag har vilat tillräckligt, så jag ska plocka ur mina kassar, packa ihop lite grejor, duscha och göra mig i ordning, sen sticker jag iväg till årvas. får se vad denna kväll för med sig!
imorgon ska jag i alla fall sköta mina kusiner på kvällen. trevligt, trevligt.
och det snöööööar, ah!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar