14 december 2009

sweet lemonade

ååh herregud, kan ingen ta bort den låten ur min hjärna?!

dum som jag var igår lovade jag ju att berätta om söndagen också, även om inget speciellt intressant hände. nåja, sagt är sagt.
kalle och jag vaknade i alla fall runt ½11, och sen tog det till kl 3 innan vi steg upp och käkade "frukost", läs: mikrovärmd mat. vi fick efterrätt också. det färgade tänderna blåa och mitt hår spärrade mer än vanligt.
sen så är det också helt okej att tvinga folk till vanvettiga saker för att slippa sitt dåliga humör. inga ursäkter för att slippa undan här inte! vilken tur att jag inte behöver vara orolig över strejker i alla fall, för då kommer reservplanen upp igen, minnsann.
och det bästa på hela dagen var svaret på en fråga jag helt oskyldigt, i tankarna angående nästa helgs planer, ställde åt kalle "ska it do va nykter ein da nesta hälj?" och det desperata svaret löd "VAFÖR SKO JA?!". och plötsligt insåg jag, att det är inte bara folk som dricker brännvin under sin semester eller blir törstig av att sitta bakom alkoholister som har problem. det är de som ser alkoholister köpa gitarrer och med ett leende på läpparna berättar att det är de själva i framtiden, som har hamnat långt förbi första stadiet.
dessutom insåg jag att jag är ganska duktig på att vrida och vända saker så många vägar att jag till slut inte själv heller vet om jag skämtar eller menar allvar.
ooh that's dirty!
och sen över till ointressantare saker; när jag stack hem från kalles klockan 4 hann jag bara andas ungefär två sekunder så anlände mina kära kusiner hit för att passas.
vi lekte med min brutala tändare, lyssnade på bra musik, och sen packade vi på oss kläderna och drog till stan för att se på lucia. för lite kläder, tydligen.
efteråt drack vi glögg och käkade pepparkakor, startade min genomfrusna bil och stack iväg till jeppis.
kaos inväntade när vi öppnade dörren; hunden sprang ut och brandvarnaren tjutade. vi hann redan tänka våra sista tankar, innan vi insåg att det bara var frågan om att batterierna höll på att ta slut. thank God!
så tittade vi på tv, jag sov en stund, vi käkade chips och sen blev det att ta farväl när moster och O kom hem.

och exakt nu tog min ork slut så jag tänker inte skriva några roliga rader angående dagens händelser. för det har inte varit en speciellt rolig dag.
vi började skolan 8:15 med engelska, gick igenom lite inför provet och gjorde några uppgifter, inget smarrigare än så. och så hade vi matematik, och då började vi repetera inför provet. tanken slog mig inte bara en gång, att hur kommer dethär sluta?
nåja, sen åkte jag och emmi iväg med den iskalla golfen till yrkes för att käka. men först undrade vi hur vi ska överleva om (när!) det blir kallare i vinter, och så värmde vi oss vid bilavdelningen.
jag snackade med klassen en stund innan kalle kom, och så hade vi lunchdate. och sen tänkte jag inte alls frysa ihjäl när vi lekte favorit-måndagsleken "jag langar inte". snart blir jag trött på den leken.
tillbaka till gymnasiet ville jag inte gå, så jag liftade med linda. och så hade vi modersmål, och skrev andra delen i textkompetensprovet. jag blir lika förvånad varje gång, när tiden håller på att rinna ut och jag inte har några idéer alls, och plötsligt är pappret fullt av ord. sen är de bra också.
i bussen sov jag och drömde sött tills min papi ringde och väckte mig. vi for till butiken, jag inhandlade laxsoppa och väntade femhundra år på att få lösa ut mitt paket från posten.
sen skickade carro att hon var sjuk, vilket alltså innebär att jag måste ta hennes dag istället. då blev det fart i mina ben, jag käkade snabbt maten, packade på mig alla kläder jag hittade, och tog rallybilen till stallet. min favoritdel var den när jag bländade alla jag mötte. ha-ha-ha!
elli och jag var på en mycket mysig barbacka skrittur i byn. speciellt mysigt var det när jag tänkte frysa ansiktet av mig. men det är väl smällar man får ta när man bor i finland och det är vinter med -15 grader. i alla fall hade jag ju ytterbyxor!
hemma igen böt jag om och drog sen vidare med rallybilen, till affärsverket denna gång. det gick snabbt och jag funderade alltför mycket. hurraa för mig.

och nu sitter jag här, har försökt skriva denna blogg i nästan 2h. zumba hann jag i alla fall dansa 40 minuter, duschat har jag gjort, samt ätit kvällsmat. och kikat här då.
nu ska jag ta kvällen, för jag blev på dåligt humör igen. jag borde börja äta lyckopiller! eller kanske c-vitamintabletter vore en bra början, för att bota min kroniska trötthet.

oops, I did it again!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar