21 december 2009

stämningen på topp

.. inför julen.
det har jag just nu, när jag sitter i rummet med tända ljus och vacker pianomusik i bakgrunden, julstädningen är avklarad och endast julpyntningen av granen och huset återstår, snön yr utanför och det är tillräckligt kallt för att få den rätta stämningen. dethär blir en bra jul tror jag bestämt!

igår var jag och lyssnade på ljuva jultoner i oravais kyrka. det var kanske sista stället folk -jag själv inräknad- hade förväntat sig att se mig på en söndagkväll, men hey, överraskningar är väl aldrig fel? i alla fall var det mycket fint och stämningsfullt, och det var fler tillfällen då jag fick bita mig hårt i läppen - både för att hålla tårarna borta, och för att inte skratta åt små detaljer som antagligen ingen annan tänkte på. det var inte bara en gammal tant som tittade med arga ögon på mig. oops.
efteråt blev det kaffe med darling vid abc, han var otroligt stilig och jag kunde inte vara sur längre. sen bestämde vi oss för att ta chill movienight, så vi stack vidare till brännbergskärr och bänkade oss framför tv:n, elär tja, dataskärmen.
först blev det how I met your mother med chips och dipp, men sen var klockan tydligen inte tillräckligt mycket och tröttheten hade inte hunnit ta över, så godtrogna som vi var satte vi igång the curious case of benjamin button. när halva filmen hade gått låg kalle och snarkade och jag började gäspa, inga bra tecken.
så vi skulle ta natten. observera skulle... det slutade med att vi hade ordlekar till klockan ½4.

det var inte jag som var den skadeglada av oss imorse när väckarklockan ringde. jag fick nästan tvinga kalle att komma och säga hejdå åt mig! den jäveln gick förstås raka vägen tillbaka i sängs sekunden jag stängde dörren. I know.
jag hann bara hem och byta kläder och packa väskan, så fick jag föra min kära syster till HVC. som vanligt är hon invalid, och läkarna hittar inget fel, eller tja, de vill inte hitta något. jag börjar starkt misstänka att det inte bara är i skallen felet sitter. ha-ha.
sen förde jag hem henne, och for genast iväg till mommo och moffas. mommo och jag bakade karelska piroger idag, och det må jag säga, att jag har blivit jätteduktig på att kavla ut plattorna! sen hur det ser ut när pirogerna ska stängas, det ska vi inte ens prata om... i alla fall blev det gott, och moffa försökte äta upp varenda en, konstigt att det ens blev över av dem.
sen kom också kusin felicia på besök, så vi bakade perunarieska och tittade på garfield, samt käkade potatis med köttsås.
sen blev jag trött och skulle vila mig framför tv:n en stund. det slutade med att jag sov i fotöljen i 45min, och vaknade av att det var tyst i hela huset. hoppsan.
däremellan hade jag också hunnit snooka i moffas bildmappar samt återupptagit användningen av windows messenger. ultramodernt, verkligen!
for sen raka vägen till affärsverket, och dagens städning var lika osmärtsamt som alla andra måndagar. halleluja-stunden kom när jag såg att BK hade skaffat en diskmaskin. thank you lord!!!

for sen hem och svängde ett varv, käkade lite yoghurt, funderade med mami, lyssnade på musik och lekte datanörd. sen blev det att packa på sig alla varma kläder som fanns till hands, och så drog jag vidare till mysinge. josefin och jag hade nämligen bestämt oss för att utmana ödet och kölden och allt annat negativt, och bege oss ut på promenad. and off we went!
tog som vanligt lite under en timme, och jösses vad munnarna gick på oss. ett varv hamnade jag till och med att börja fundera på andningen, så jag inte skulle tappa luften och stupa i ett dike. jag menar, vem vill dö i bennäs?
sen fortsatte vi våra innerliga diskussioner i rökrummet, stackars åhörare. i alla fall är det konstaterat att josefin, hon tål att höra vad som helst. och det är en bra egenskap när man umgås med mig, ska ni veta!
for hemåt strax efter ½9, och så blev det ett 40 minuters zumbapass innan jag hoppade i duschen.

nu sitter jag alltså här på rummet och latar mig, även om jag borde packa de sista julklapparna, eller göra något annat vettigt. som att se en film, till exempel.
sen känner jag också att min rygg inte mår speciellt bra av denna sittställning. men äh, det är ju bara jul en gång om året!
juldagen har jag och andreas suttit och planerat också, mycket trevligt tror jag. jag blir alltid glad av att ha något att se framemot. sen att någon antagligen förstör min plan, högst troligen jag själv dessutom, orkar jag inte tänka på just nu.
adios!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar