17 december 2009

jullovet är här

igår hann jag inte skriva för att jag har stressigt liv, för omväxlings skull.
fick sitta på med linda till skolan, och vi började dagen med att irritera skiten ur folk, nämligen köra 60-70 km/h hela vägen till jeppis. sen väntade vi med alla ivriga pensionärer på att prismas dörrar skulle öppnas. i alla fall sprang vi ju inte in, även om det hade sett ganska komiskt ut.
vi hade en mission: hitta julklappar åt karin för ca 25€. jag hade redan gjort ett kort och utlovades några euro för det jobbet, finemang!
när vi kom till JG runt ½10 och traskade den evighetslånga vägen uppför trapporna till engelskarummet, kändes det verkligen skönt att tänka att dethär är den sista riktiga dagen. I can hear the hallelujah chorus!
karin blev överlycklig över sitt inramade kort, den färska ananasen, silverhalsbandet med ett knallrosa plasthjärta, och speciellt över den blonda hårfärgen vi hade skaffat åt henne. full poäng.
sen skrejv vi engelskaprov, och det... blev inte full poäng, kan jag meddela. suck.
sen blev det att käka jullunch med tjejerna, och så hade jag ännu matteprovförberedelse innan jag slapp hem för dagen.
var sneaky och for hem med 1-bussen, så jag inte skulle behöva vänta så länge, dvs haska så mycket pengar. och frysa.

ja hemma hade jag tänkt vara aktiv och läsa på matematikprov. det gick inte så värst bra. istället packade jag julklappar i 2h, dansade 40min zumba, var på lite ärenden i stan, och lyssnade på min älskade audioslave-skiva. det är också några sätt att fördriva viktig tid!
på kvällen packade jag mig sen in i bilen och åkte till årvas för att hälsa på bejbe.
vi tittade på film; den nyaste american pie, och en av de nyare wallander-filmerna. båda var bra på sitt sätt, även om AP var lite väl överdriven. nåja, några goda skratt fick vi ju i alla fall.
sen blev det musik och funderingar, smörgåsar, och fotoklubben. och så kom vi på den fantastiska kompromissen att medan jag läste på prov 20 minuter så skulle kalle spela gitarr. ja, mer behöver jag väl inte säga än att det var rätt svårt att ta till sig något i allt gitarrylande. jag kan skylla på att jag inte hade häftet med mig, men det hjälper ändå inte.
som vanligt gick vi och la oss alldeles för sent och hann inte ha nattliga diskussioner även om jag hade haft många saker att berätta om. another time, then.

idag fick vi sova länge, och det är alltid uppskattat. när vi tittade på termometern blev inte detta land speciellt uppskattat. -23 grader, och jag fick nästan panik hur sjutton jag skulle få igång bilen. det tog ca 4 sekunder så hade nissi startat. lovely.
resan till jakobstad (hem via mitt en sväng var vi också) var overkligt kall och hal, men med bra musik löser man det mesta.
sen for jag till gymnasiet och skrev matematikprov 9-½11. det gick bättre än jag hade tänkt mig, men jag förväntar mig inte att få mer än 6-7 i vitsord. det får duga, så länge jag är godkänd!
skjutsade emmi till yrkes innan jag drog hem till nykarleby i det fina vädret. musiken spelade högt, jag kunde inte texten, men sjöng som ett fån ändå. tack och lov för att det inte finns fartkameror på den sträckan... otroligt härligt med jullov!

back home hade jag tänkt vara aktiv. det sket sig en aning.
jag har i alla fall ätit, packat resten av julklapparna, lyssnat på musik, suttit här, och ja, det var ungefär allt.
nu ska jag skriva lite dagbok för att komma ikapp, och sen klockan 4 blir det att sticka iväg till affärsverket och sen stallet för att fixa åt elli. egentligen skulle jag på en ridtur idag, men av nån underlig anledning lockar det inte riktigt. brrr.
ikväll kommer darling och hälsar på mej, så att vi får skippa kyrkan före julfesten imorgon. fniss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar