7 december 2009

julklappsmysteriet

ja idag började dagen med att åka den gamla skruttiga skolbussen som egentligen borde pensioneras (jag hatar folk som säger PANGsjonäär!!!), och tossa och linn och jag hade morgonshow, även om vi var diskretare än vanligt. jag talar sanning också.
sen hade vi skoldag från 8:15, började med engelska. matts försökte med dåliga skämt, men det var ingen som tyckte det var passande sådär på en måndagmorgon. jag var faktiskt lite besviken över just detta faktum. så istället var vi ordentliga studeranden och streckade i texten samt gjorde uppgifter. tack och lov att jag är naturbegåvning och aldrig behöver lära mig grammatikregler!
sen hade jag matematik. återigen hade vi äran att få lära oss något nytt; geometriska summor. det låter lätt och det var det också. efter att jag hade räknat fel 15 gånger, förstås.
sen blev det matrast, vilket för min del alltid (tydligen) på måndagar innebär att traska iväg på lunch- och rökelsedate till yrkes. denna dag var inget undantag det heller. trevligt, trevligt!
så hade jag håltimme, vilken jag tillbringade skvallrandes med mina kära klasskamrater. och stoppade i oss pepparkaksdeg och erövrade packen, det gjorde vi också. sen hade jag turen på min sida och behövde inte ens gå tillbaka till gymnasiet, för linda plockade upp mig på vägen.
vi briljerade med fickparkering och började nästan med segerdanser för att vi var ett så bra team, då vi insåg att vi stod parkerade framför en infart... blond moment? svar: ja.
modersmålslektionen idag så skulle vi öva mera på teamwork. jag parade ihop mig med emmi, carro och pavel, och så skulle vi skriva en textkompetensuppgift. på 30 minuter. marie fick nog äta upp sina ord! och jag fick hålla i mig själv hårt som fasen, så att jag inte skulle riva åt mig pappret och skriva ner precis allt vad jag hade på hjärtat. det var ju faktist teamwork.

efter skoldagens slut 14:25 traskade jag och linn till yrkes -via halpahalli, as usual- och där bänkade vi oss i café. fröken andersson svek, så jag läste om alkoholproblem. och tänka sig så det kan gå, då kommer herr heikius traskande uppför trapporna. jag fick bita mig hårt i kinden för att inte brista ut i gapskratt.
sen blev det neste i väntan på bussen. och bussresan sen då, ja det var julklappsmysteriet för hela slanten. ibland älskar jag mig själv otroligt högt för att jag är så jävla listig. dethär var en av de dagarna, eller i alla fall var det på god väg. enda tills någon lekte glädjedödare och listade ut hela skiten. vad är vitsen med julklappar om man vet dem på förhand, huh?!

när jag kom hem åt jag smörgås och pustade ut några sekunder, innan jag packade på mig kläder och cyklade iväg till stallet. elli & jag var idag på en mycket trevlig skrittur, hon var pigg och glad och jag tänkte på julklappar och andra saker, så jag hann inte ens börja frysa.
back home again pustade jag återigen ut några minuter innan jag tog picket och packet och pappas rallybil och stack iväg till affärsverket. eftersom det var halt och bilen var mer bakhjulsdriven än min i alla fall, måste jag ju passa på och sladda lite. weehaa!
(när jag kom hem började pappa allvarligt fundera på vad han har för försäkring på bilen...)
jamen städningen gick snabbt, jag lallade på och räknade ölburkar, fnissade åt gamla goda minnen och sen plötsligt var jag färdigt. "åhå".
sen har jag fördrivit resten av kvällen på följande sätt:
dansat 50 minuter zumba, snackat med mami, duschat och ätit kvällsmat, lyssnat på bra musik, samt gett kärleksråd åt conny. som för tillfället skulle få stryk om jag såg honom.
go'natt.

dagens låt: black label society - stillborn ac.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar