11 december 2009

julfeelisen

ja, tro det eller ej, men imorse när jag traskade iväg till busshållplatsen så började faktiskt julfeelisen komma krypande. i alla fönster lös ljus, julstjärnor osv, luften var kall och frisk och himlen klar. det var bara en sak som fattades: snö. så nu hoppas jag att imorgon när jag har vaknat, så ligger det minst 10cm på marken. I reeeally wish!

och idag var alltså dagen då linn & jag frivilligt pallrade våra rövar till skolan klockan ½8 på morgonen, även om vi egentligen hade varit lediga. det bevisar bara hur mycket vi älskar yrkes.
så fick vi då njuta av luciamorgon, det var fullpackat och vi utmanade ödet genom att sätta oss bakom två lärare. underligt nog kunde vi sansa oss såpass mycket att ingen av dem ens gav oss en smutsig blick. det kändes mycket underligt.
själva programmet var väl ungefär som tidigare år, förutom att den som var lucia hade vi aldrig tidigare sett (???), så vi funderade ett tag på om hon var inhyrd... sen fanns det en stjärngosse som hade platsat i idol istället för i luciaföljet.
efter att vi hade käkat lussebullar och druckit saft, skvallrat och funderat varför tusan man ska nöja sig med 1 bulle när man kan få 3,4,5 som vissa andra, stack vi iväg på lektion.
hann ha samhällslära hela 20 minuter, wow. typiskt nog började vi tala om intressanta saker nu på sista lektionen. dessutom fick vi veta att vi inte har något prov, utan istället ska göra ett kompendie med inlämningsuppgifter. hell to the yeah!
sen stack linn och jag iväg 9:20, för vi skulle "på engelskatimme"... heh, vi skolkar aldrig!
(det var faktiskt min första gång, även om det kanske inte ens räknades som skolk att sticka iväg som vi gjorde)
efter en sväng vid halpahalli och k-market steg vi på 9:50-bussen och fick nöjda stiga av nästan vid våra ytterdörrar. ibland är det trevligt att få känna sig lite bortskämd.

hemma blev det att leka datanörd några minuter, och tog sen en powernap på 1h 15min (skööönt!) innan jag värmde mat åt mig. sen blev det att ta sig i kragen och göra moddeläxan: skriva första delen i textkompetensen. okej, det kanske inte blev en av mina mest fantastiska historier, men något strå bidrog jag i alla fall med till författarstacken. damn I'm good!
sen blev det mera dator, främst gick tiden åt till att titta på idol-klipp. och jag måste säga, att jag skulle nästan kunna skippa kvällens planer för att istället titta på finalen. jösses vilket svårt val det blir! calle och erik... tror inte det kan bli jämnare, faktiskt.
nåja, 40 minuter zumba hann jag också med sålänge klockan sakta tickade framåt.
nu är jag nyduschad, ska börja göra mig i ordning, äta en snabb kvällsbit och sen så småningom blir det att styra kosan mot vasa. kalle och jag ska på FKF:s julkonsert ikväll, och det blir trevligt, tror jag. vad som händer efteråt, ja det är fortfarande ett mysterium.
sen älskar jag min pappa speciellt mycket idag, eftersom att "tvätta bilen" tydligen betyder:
att tvätta bilen
att simonitza bilen
att sätta in uttag till coupévärmare i bilen
att fulltanka bilen
oot ihana, iskä!

have a lovely day.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar