22 december 2009

dom e int som du

idag vaknade jag cirka trehundra gånger före väckarklockan, så även om jag borde ha varit utvilad 10:45, så var jag inte det. too bad.
steg upp och gjorde mig i ordning, och sen gjorde jag ett val som jag själv trodde skulle vara mycket uppfriskande och hälsosamt. det visade sig vara ett mycket naivt sätt att tro.
jag cyklade till stallet på oplogade vägar, hängbron knakade som den skulle komma ner vilken minut som helst, och när jag äntligen hade kommit mig upp på cykeln, ja då kom det oplogat emot igen. när jag väl kom fram till stallet var jag så slut att jag knappt orkade hålla upp skyffeln när jag mockade. there's nothing but a good workout, right?
elli & jag for sen ut på en trevlig runda. eller den var trevlig tills hon fick för sig att det är okej att sparka bakut och trippa när man inte får som man vill. mina armar blev inte direkt starkare av att jag fick sitta och försöka hålla tillbaka den knäppgöken. observera försöka.
när jag äntligen kom mig hem var jag så slut att jag nästan somnade framför datorn, och vid matbordet. så istället för att sitta här och nörda eller göra något annat vettigt, satte jag igång en film. rat race ännutill. och den var lika hysteriskt rolig som tidigare.

sen hoppade jag i duschen, gjorde mig i ordning, och åkte den otroligt långa vägen -800m- för att hämta matilda. nog är det underligt att vi ses så sällan som vi gör, när vi bor så nära varandra! det är inte som på good old days, när vi aldrig gjorde annat än umgicks. ojoj.
i alla fall stack vi iväg till jeppis, fick ju ta igen lite förlorad tid, skvaller och historier på vägen dit. sen är det ju tänkt att man ska vara tyst på biografen, men det har någon aldrig lärt mig.
vi tittade filmen avatar, och jag måste säga att jag blev inte alls besviken, som jag hade förväntat mig, utan den var faktiskt riktigt bra! förutom slutet, som tenderade att bli lite väl överdrivet.
åtminstone proppade vi i oss popcorn för fulla muggar, fast vi tänkte oss att det var potatis och på det sättet hade tänkt lyckas äta lite mindre, men nej.
sen hade man ju koovla 3D-glasögon, men de hjälpte inte att se igenom folks huvuden eller heller att få tyst på fnissande fjortisar. man såg heller inte nakna män som var inlindade i trädrötter. skit också.
efter filmen blev det några blinkisar och smoking, och sen fick vi äran att orientera oss hem i snöyran. jag blev glad när jag såg 10m framåt, i alla fall. det hade ju kunnat vara värre!
en mycket trevlig afton med tildus blev det åtminstone.

back home så var jag lat och satte mig framför datorn en stund. men mamma tyckte inte om min goda idé att stjäla laptopen till rummet igen, så jag fick ge upp för kvällen.
så kom jag på att jag ändå vill vara hälsosam och dansa zumba, så jag drog ett 40 minuters pass. jag fick stickningar, för tydligen är inte popcorn så bra bas inför dans.
nu sitter jag här igen då, och funderar om jag ska se en film eller ej? imorgon blir en bråd dag, så det skulle nog inte skada om jag gick och la mig lite tidigare än igår. får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar