27 december 2009

death to all but metal

- steel panther

fredagkvällen började i lugna tecken med cruising i oravais. jag och andreas spenderade lite quality-time och körde runt runt och diskuterade alltmöjligt i nästan en timme. det var nog alltför längesen vi umgicks... mycket trevligt!
sen var det dags för mig att använda puppy-eyes vid abc i hopp om att hitta någon som ville föra mig till kimo, eftersom jag hade inhandlat alkoholhaltiga drycker och skulle lämna bilen vid kalles. jonny & fredric blev mina räddare i nörden, and off we went!
hamnade då alltså hos jims, där det var full rulle. lite "karastarkt" kanske, men det har jag väl aldrig dött av förut heller. något som nästan tog kål på mig dock, var den spetsade glöggen. det dröjer nog ett bra tag innan jag försöker mig på det igen...
sådär för övrigt blev det en trevlig afton med mycket skratt, funderingar, bra musik och sällskap. tyvärr avslutades partajet lite väl tidigt för vår del -precis när det började ramla in mer intressant folk- eftersom jag inte mådde speciellt bra, och vi inte orkade fundera på andra möjligheter till att slippa hem.
det blev nattliga diskussioner till 4 på morgonen, båda hann få bort glöggen ur magen, och sen avslutades en trevlig kväll med mystiska telefonsamtal. ojjä.

lördagens feelis när vi blev tvungna att stiga upp tidigare än vad vi egentligen klarade av var inte så farlig som jag hade tänkt mig ändå. vi stack iväg till kära nykarleby, jag drog på min klänningen och så stack vi iväg på julannandagsmiddag till mommo och moffa.
kalle fick träffa hela tjocka släkten och överlevde utan större chocking moments. om han fick men för livet lär ju visa sig i ett senare skede. i alla fall var moffa hård på snapsen och heidi kunde behärska sig någotsånär. jag pustade ut av lättnad, inombords förstås.
efter många funderingar om kvällens händelser bestämde vi oss sen för att styra kosan mot oravais. det blev skvaller och alkoholshopping vid abc tills vi hade hittat chaufför och sällskap.
mange fick agera chef och jag, kalle och fonsi satt på. vi var en sväng till jeppis och tittade, men där hände väl inte mycket annat än att vi gjorde ett besök vid mäccen, och så var jag in till netti och köpte mig en god drink. ja, det var rätt spontant.
körde omkring och tog det lugnt bara, funderade, lyssnade på dålig musik, och berättade roliga historier. jag hurrade inte för mina alkoholmängder, direkt.
när det sen blev bestämt att vi skulle sticka iväg till keskis var jag godtrogen nog att tro jag skulle kunna behärska min urinblåsa, det kunde väl ändå inte vara så långt? väl framme var festnen nerlagd och de hade bara utedass. vägen till pensala uf blev både lång och plågsam, och mitt humör sjönk rejält.
sen fick jag sitta och frysa medan 10-15 grabbar satt och spelade poker, sjöng med i alla låtar, hinkade i sig öl och snackade insider. behöver jag ens säga att mitt humör inte blev bättre precis?
klockan var ungefär ½5 när kalle, jag och fonsi äntligen hade fått tankat manges bil, ätit rostabröd, talat nödvändiga telefonsamtal, bäddat sängar, rökt, och så vidare.
det blev mer seriösa diskussioner till alltför sent på morgonen, och sen fick jag bli utfryst. dåligt mådde jag också.

idag har vi varit otroligt aktiva: lyssnat på musik, diskuterat, lekt olika lekar t.ex. "hitta läppomada" och andra jag inte vågar nämna, ätit lite mat, slöat. och sen tar man allting gånger två eller tre. vilken dag!
klockan var runt 6 när kalle och benny stack iväg till kantlax och jag startade nissi och drog hem. faaaan va najs när jag kan spela hög musik utan att det skrålar!
hemma blev det bara att byta kläder och sen stack jag iväg till stallet. även om det var -17 grader kallt ute så begav oss jag och elli på en 40 minuters ridtur i byn. jag red barbacka och fick därför både träna magmusklerna och balansen, och så behövde jag inte frysa om röven heller. great.
hemma igen så dansade jag 40 minuter zumba, och sen satt jag en välförtjänt stund i bastun. det, mina kära läsare, var väldigt lovely!

nu blir mamma stressad om jag inte låter henna komma på datorn, så jag ska börja avrunda. var och lånade "åter till cold mountain" av mommo och moffa, så nu ska jag bänka mig i soffan med en halv påse chips och en dipp. det kan jag unna mig, även om jag har ätit alltför mycket godis och julmat, fuskat med zumba-dansningen samt inte ens cyklat till stallet. för jag hade gått ner 1½kg. hurraa för mimmi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar