22 november 2009

som utlovat

detaljerat inlägg part 13838, be my guest.

för att börja från igårkväll då alltså.
efter att min emotional rollercoster-dag hade börjat avta och kalassuget börjat ta över, stack jag iväg till årvas strax efter kl 6. det tog ca 2min för mig att inse att det var ett stort misstag, att jag for till kalles. nej, jag skojade bara. självklart var det trevligt att höra på två halv(?)galna killar som spelade counter strike, skrattade åt saker som jag absolut inte förstod, samt åt mina prestationer i mario. nämnas kan väl att varje gång det sket sig så tog jag en ordentlig sup ur min passoa-flaska. tydligen var det en av de mer underhållande delarna av mitt besök.

nåja, tiden gick (sakta!) men när klockan började närma sig ½9 hade vi i alla fall fått aktiverat oss så pass att vi hade hittat både chaufför och mera öl. så då var det att dra vidare till pensal uf alltså, wohoo.
och jo förresten, jag införskaffade ett tobakspaket kvällen till ära. på något konstigt sätt lyckades jag tömma det, ensam. oj.
för att inte bli alltför detaljerad med vad som hände i pensala, ska jag korta av lite grann: funderas - drickas - rökelse - däänsmoves - snus - mera funderingar - stoppa slagsmål. men nu var det ju då så att jag hade bestämt mig för att inte vara kortfattad idag.

först var det trevligt sålänge linn & CO. var på plats, vi fick snacka gamla goda minnen, och åcke fick sin födelsedagspresent. jag drog en suck av lättnad när den uppskattades.
sen blev det tråkigt, för jag var inte tillräckligt på humör ännu -även om vissa andra verkligen var det- och kände inte för att börja göra bort mig än vid det tillfället. så jag väntade en stund.
tillslut kom kalashumöret ikapp mig och då var det kört. einar & jag dansade tills skallen vinglade i takt med allt annat som rörde sig, tills jag återigen hade snusat 2½h och började må dåligt, tills vi hade sett och hejat på slagsmål (jag fick även rycka in som moraliskt stöd och mentor) och sen skulle återvända till dansgolvet. då hade någon trevlig person spytt så hela stället luktade mumsigt. jag fick så obehag att det var bäst att ta en drickapaus i det skedet. så istället snackade jag och daniel ditt & datt och funderade på att starta eget slagsmål. tydligen gillade inte tossa den idén, så jag blev bortförd. och ungefär i det skedet började festen dö ut, men först hade jag quality-time med conny. det var också trevligt.

tossa förde mig och kalle till årvas, där vi nästan -observera nästan- hittade rätt på första gången. hälsade alltså på benny & jenny, och mackan. det blev groggar och funderingar, rökelse, gitarrspel samt sång, och sen massor med bra musik och konserter på tv. mimmi gillade detta, i alla fall tills tröttheten tog över. och ja, jag fick nästan släpa ut kalle, även om han så snällt bad mig "kan it ja få hör ein låt till? jär e fö miiiiin skull" och så använde han sig av tekniken puppy-eyes. "ääh it ska man smöra na extra" tyckte jag, men satte mig sen snällt ner och åt chips sålänge låten spelades.
och sen började vi vår långa, mörka vandring till kalles. efter ett dike och "gissa-var-vi-är"-leken gick det ganska bra och vi sjöng ikapp längs eljEsus-vägen. vi käkade jag-tänker-inte-spy-smörgåsar (även om jag hade tänkt hämnas så beslöt jag att spara det till ett senare tillfälle) och sen gick i alla fall jag och sova. nästan.

och nu tog skrivtorkan och klockslaget över, så jag ska summera denna dags händelser lite mer kortfattat. på riktigt alltså.
min gudmor kajsa ringde och kollade så jag hade vaknat kl 12. det hade jag inte. så det blev att vara snäll och gullig med kalle en stund innan jag styrde kosan norrut.
så for jag och skötte emma & erik mellan 1 och ½4. emma sov hela tiden, och erik & jag tittade mest på tv, och så byggde vi lite puzzel. inte så ansträngande grejer alltså. mat fick jag dessutom. när kajsa kom hem funderade vi en stund, och sen åkte jag hem.
hemma blev det att sitta framför denna maskin, baka åt pappa (som fyller imorgon), dansa zumba 40min, duscha, göra mig i ordning, och sen kom linn hit kl 7.

vi tog nissi -som var mer shajniiz av våra bilar- och brummade iväg till jeppis. resan dit gick mest åt att gå igenom gårdagens händelser, samt fundera vilka positiva saker det finns med att ens andra hälft är alkoholist. vi kom inte på speciellt mycket.
så for vi då alltså på bio och kollade new moon. även om den var lite överdriven, och inte alls i klass med ettan, så var den nog bra.
fast såhär i efterhand tycker jag mest synd om våra medbioister. om jag vore dem och såg mig och linn stå i kö för att köpa biljetter, skulle jag vända om och återkomma en annan dag. but hey, that's just me.
nämnas kan väl att efter 20min trodde vi att filmen var slut, vi satt ständigt och kommenterade hur enkel huvudpersonens roll är; hon behöver ju bara säga "eehm", stöna lite, och pussa snygga killar, och så fick vi mördande blickar. från alla håll.
det mest underhållande var väl ändå att när lamporna tändes var det inte bara en person som spanade in vem vi egentligen var. oops.

och nu har jag skrivit alltför långt, klockan är alltför mycket och jag är alltför trött.
godnatt och trevlig läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar