20 november 2009

paady-kaar

dagens rubrik kommer från min och tossas fina diskussion när vi tittade på film. istället för att ha en party-bil låter det ju mycket, mycket bättre om man säger "I've got a paady-kaar". eller hur?
men för att spola tillbaka några timmar... det gället att börja i rätt ända av fisken!

skoldagen började idag redan kl 8, eftersom vi fick äran att gästa yrkes' härliga korridorer. men till vilken nytta? jo vi hade samhällslära, och idag var det ointressantare än vanligt. så jag sov därefter också -mer än vanligt- vilket tydligen inte uppskattas särskillt mycket.
efter plågsamma 1h och 17min traskade vi den regniga, tråkiga, långa, kalla vägen till gymnasiet. uff. först hade vi engelska, och då hittade vi fakta och läste om the conviention of the right of the child. fråga inte ens, men svåra ord var det i alla fall på tal om.
sen hade vi mat och efteråt lekte vi plugghästar och gjorde den 4 sidor långa engaläxan. duktigt!
så hade jag håltimme, och traskade med beslutsamma steg in till seppälä. hade ju spanat in en möjlig julfestklänning häromdagen, och nu tänkte jag då slå till, när den var på rea och endast kostade 10€. nähe, det hörde tydligen till förgången tid. så efter att ha stått och speglat mig i 15min och försökt glömma att det verkligen inte matchade med min ögonfärg, så drog jag fram plånboken och betalade 16,90€ istället. surt, sa räven om rönnbären.
sen tillbaka till skolan för att ha modersmål, och återigen lyckades läraren kläcka ur sig grodor som jag inte riktigt poängsatte så högt. sen läste vi ju också i vår fantastiskt lilla, smidiga, lätta bok. det höjde inte direkt mitt humör det heller. men så fick vi sluta tidigare eftersom gymnasieelever och lärare tydligen inte pallar kombi 3:s fredagshumor i form av "fisk - najs eller bajs?" och funderingar kring att skriva serier om 80-åriga tanter. tack och hej!

linn & jag fick äran att åka hem med linda, och inte var väl det mindre urspårat det heller. det är viktigt att gömma sig så bra man kan bakom ratten, någon kan ju se en annars! och missy elliot sjunger inte "bossy" i sin låt. lyssnar ni bättre så sjunger hon helt klart, utan någon tvekan alls "vi e bossi".
satt här vid datorn och snookade en stund, beställde lite julklappar från avon och försökte hitta på något vettigt att göra. not working. men sen kom lilla söta sofie och förgyllde min afton!
vi åt chips & dipp (nästa vecka ska vi banta!) och tittade på high school musical 2. och så råkade jag somna också, men det hoppas jag att hon inte märkte. fniss.
när sofie stack hem -pappa började prata om att vi ska städa- så gjorde jag mig i ordning, tog mamma & pappa med mig och så körde vi iväg till staden J.
kusin andré hade 9-års kalas. så det blev att snacka med heidi, underhålla ungarna en stund, äta tårta och annat gott, snacka med släkten samt titta vad som ska bakas inför julen. och sen blev jag trött, så vi stack hem med carrie underwoods ljuva toner i högtalarna. aah.

hemma igen så bänkade jag mig framför tv:n, tittade idol och njöt för fulla muggar när erik sjöng "always". det kom en tår eller tio.
och nu sitter jag här och hör på musik och har inget att göra. en fredagkväll. lyckat!
så nu ska ja avsluta detta tråkiga inlägg, lyssna en sista gång på låten, och sen sätta igång min nya skräckfilm, penny dreadful, och hoppas på bättre tider.

dagens låt: black stone cherry - things my father said

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar