27 september 2009

nisses runda fötter

lördagkväll och klockan är 8, jag stiger för första gången i mitt liv in i jessis hus. huset är fullt av folk, men jessica är tydligen ute i stallet. så jag sätter mig snällt vid köksbordet och drar i mig doften av nystekta plättar, och försöker glömma att jag är outsidern, 2-4 år äldre än de flesta på plats. oj. men så småningom ramlar jessi, minna, ela, ida och melli in, och jag drar en suck av lättnad. puhh!

vi tog några cider/lonkero, och käkade plättar över trevliga historier. massor med skratt, det blev det! sen kom ida-maria och tiina för att hämta upp mig, så vi drog till jeppis då -hela bunten- i två bilar.
hamnade först vid netti, där det var hög fiilis = mycket folk. blev lite drinkar och skratt och funderingar om filmer som borde göras. sen blir vissa hungriga och sticker iväg till mäccen. ida ch jag envisas att vi ska bli fulla och går -genomfrusna efter vår "andningspaus"- in tillbaka. där känner vi oss som 30-åringar, som istället för att vara redlöst fulla som alla andra ungdomar, istället sitter och diskuterar livets skavanker. men det var trevligt.
tyvärr märkte vi att det var tråkigt i längden, så vi bestämde oss för att också åka iväg till mäccen. usch.
jag började vid dethär laget bli ganska nykter och det lockade mer att åka hem och sova än att dra vidare till melody. men efter många "vi ska jo fir at vi ha klara skrivningan!" blev jag övertygad, så vi ställde oss i kö och betalade in oss.
det var ingen succé.
stället var fullpackat till bristningsgränsen, värmen var ca 20 grader i överkant och ingen ville bjuda mig på drinkar. men vi dansade tills fötterna värkte och vi knappt fick nån luft längre.
och sen åkte vi hem med jessis söta bil kl 3. och det var otroligt vackert när vi sjöng alla 90-talets favoritlåtar med -om möjligt- de vackraste stämmorna ever.
trots allt, var det en riktigt trevlig kväll. fast jag kom fram till, att jag nog ändå platsar bättre med en gin i handen i ett garage ute i ödemarken. that's it.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar