3 september 2009

glada vi i skogen går

japp idag var dagen då solen sken trots våra negativa tankar, och vi packade våra matsäckar, tog våra (icke-speciellt-bra) vandringsskor och hoppade på bussen till purmo. jävlar vad det var långt borta!
vi åkte alltså hela konditoravdelningen till lostein, där vi hade en guide som istället för att prata om dagens hetaste ämne -purmo- hellre pratade om sitt liv. imagine; född och uppvuxen i purmo, gift och bosatt i purmo "ja kombär dö jär å", vilket liv!? iaf tyckte jag hon var hysteriskt rolig som pratade mot sig själv och kom med roliga citat nu som då. en klassiker var "he e jo onödit at fara ti lappland å vander tå man kan jöra e jär i purmo". och hennes röst höjdes och ögonen glittrade. herregud.
vi var åxå ute på promenad i skogen, ca 5km, fast det kändes mer som 10! i alla fall tog det jävligt länge. men som tur hade vi pausunderhållning åt både djur och människor; vi såg platsen där chokladguden härstammar ifrån och sjöng därför en vacker sång åt honom (ni vill verkligen inte höra!), dessutom tog vi fina genvägar och försökte -jag påpekar igen, försökte- sjunga i stämmor.
sen satt vi åxå och beundrade kommunkillarnas arbete, vilken tur att vi var de sista som fick klättra upp på lostenen (hostjagklättradeinteupp), det känns som en ära. dessutom var de mycket mysiga som gav oss riktig korv och senap ännutill. och inte nog med det, vi fick svara i deras telefon åxå.
ja, sen grillade vi ju förstås vår goda korv. och tryckte i oss semlor. och grisar. och alldeles-perfekta-bananer. och drack trip. och när vi var proppmätta och hade hört guidens livshistoria och börjat frysa och hade slut på dåliga skämt, ja DÅ gick vi den evighetslånga vägen tillbaka till bussen.
men inte nog med det, nejnej, då skulle vi ännu leka. jösses. men det var dumma lekar som gick snabbt och vi fick ju skratta lite till i alla fall. speciellt roligt var det när linn skulle leka uggla och aldrig hittade sitt par. det måste ha varit för att hon lät och såg ut som en alkoholist. hahaha
bussresan hem tog sisådär femhundra år eftersom busschauffören antagligen trodde att gasen var något obetydligt. snark.
fick i alla fall sluta tidigare idag så vi var glada och nöjda. och trötta!

här hemma har jag väl hunnit uträtta en del igen; när jag kom hem satt jag en stund här vid datorn och slöade, och sen skrev jag en finskauppsats, den blev faktiskt riktigt bra. inte suverän, men bra+ ungefär.
sen cyklade jag iväg till stallet, det var trevligt ridväder idag, så elli och jag for på en hurtig en timmes tur. fettnajs.
när jag kom hem dansade jag zumba 45 minuter, och efter det tog min aktivitet lixom slut.
hade tänkt gå och räkna matte kl 9 men här sitter jag ännu, en timme efter. borde verkligen lyfta på röven nu.
och kanske gå och lägga mig liiiite tidigare idag, eftersom min energinivå för tillfället ligger på -5.
men what the heck, det är ju helg imorgon!
vilket påminner mig om att jag inte har en jäkla aning om vad jag skall göra (hjälp!?), utom leka chaufför imorgonnatt.
nä, nu får det vara nog.

dagens låt: kamelot - the haunting

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar